• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Kılıçdaroğlu: İlker Başbuğ ziyaretini aktardı

Kılıçdaroğlu: İlker Başbuğ ziyaretini aktardı
Hapiste olan Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ'u ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu Silivri kapısında yaptığı konuşmada Genelkurmay eski Başkanı Başbuğ'un kendisine söylediklerini aktar
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün saat 11.15'te Ankara'dan İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı VİP Salonu'nda partililerce karşılanan Kılıçdaroğlu, açıklama yapmadan Silivri Cezaevi'ne gitti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İlker Başbuğ ziyaretinin ardından kameraların karşısına geçti ve ziyarette yaşananları aktardı.

"Kendisini çok iyi gördük, morali son derece yüksekti" diyen kılıçdaroğlu, Başbuğ'un aldığı ceza ile ilgili eleştirilerinin olduğunu söyledi ve şunları aktardı: "Kendisi 'Yasaların bana verdiği görevleri en iyi şekilde yapmaya çalıştım' diyor."Komutan olarak görev yaptığı sürece yasaları uyguladı ve yükselmesi bunun sayesindedir zaten. Kendisinin terör örgütü üyesi olarak yargılanması kabul edilemez. 'Görev yaptığımız dönemde bütün kurumlara saygı gösterdik, bizi darbeci olarak göstermeleri doğru değildir' diyor nitekim kendisi de."

Ziyarette İlker Başbuğ'un 30 Ağustos Zafer Bayramını da kutladıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Ordumuz peygamber ocağıdır, hepimiz saygı duyarız, hepimizin arzusu ordunun siyasete girmemesidir. Siyaset de orduya müdahale etmemeli, kendisi de bu düşünceleri ifade etti. Biz de tekrar Zafer Bayramını kutladık ve ayrıldık. 'Vicdanım rahat, gönlüm rahat suçsuz olduğumu biliyorum, böyle olmasa bu kadar rahat konuşamam' diyor" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Ergenekon davası sürecinde yaşananları da şöyle eleştirdi: "Siz yargılamayı ön yargı ile yaparsanız, kararı öle verirseniz, usul tümüyle ters uygularsanız yanlış uygulamalar ortaya çıkar. Herkes yargılanabilir ama adalet içinde yargılama olması lazım, Toplumun ortak vicdanı evet bu kararda adalet vardır diye kabul etmesi lazım. Siz bir ismi Genelkurmay Başkanı yapıyorsunuz sonra diyorsunuz ki 'sen terör örgütü üyesisin.' İyi de kardeşim sen bunu Kara Kuvvetleri Komutanı yaparken haberin yok muydu, oradan alıp Genelkurmay Başkanı yaparken haberin yok muydu? Hiç bir demokraside böyle bir şey olamaz. Bunun akılla mantıkla kabul edilebilir bir yönü var mı? Biz kamu vicdanını tatmin etmek için geldik. Onun suçlu olduğuna inanmıyoruz, o ülkesini seven, demokrasiye inanan bir asker. Böyle birini darbeci olarak tanımlayabilir misiniz?"

Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine "Sayın Başbuğ'un Suriye konusu ve Irak konusunda bazı merakları oldu, düşüncelerimi ifade ettim. Savaşın ne olup olmadığını savaşa girenler bilirler. Savaşa giren hiç bir ulus yeni bir savaş süreci başlatmamıştır. Savaş çığırtkanlığı yapmak da bir başbakana yakışmaz. İnsanların öldürülmesi üzerine görüş bildiren bir Başbakan olmaz. Buradan seslenmek isterim, önce Suriye'de bir ateşkesin sağlanması lazım. Egemen devletlerin önce bunu sağlaması lazım. Bunun üzerine barış için adım atılmalı" cevabını verdi.


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39