• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

KILIÇDAROĞLU KÖY İMAMLARINI LİSTEYE ALDI

KILIÇDAROĞLU KÖY İMAMLARINI LİSTEYE ALDI
CHP'nin hazırladığı “Seçimde Başarı için Seçmeni Tanımak” başlıklı kitapçıkta, köylerde imamların oyları etkileyip etkilemediğinin araştırılması istendi...
CHP, yerel seçimler başta olmak üzere yaklaşan üç seçimle ilgili "Seçimde Başarı için Seçmeni Tanımak" başlıklı bir kitapçık hazırladı.

İl başkanlarına verilen kitapçıkta dikkat çeken tespitler yer alırken, köylerde imamların vatandaşların oylarını etkileyip etkilemediğinin araştırılması istendi.
Kent ve kır oylarının analiz edildiği kitapçıkta, CHP'nin kentlerde oyunun yükseldiği, köylere gittikçe istisnalar olmak kaydıyla oyların düştüğü ifade edildi. Yerleşim bölgelerinin siyasi özelliklerinin iyi bilinmesi istenen kitapçıkta, kent merkezlerinde CHP'nin oylarının hangi semtlerde ve mahallerde yüksek olduğuna bakılması istendi. Vatan'ın haberine göre; CHP'nin hangi köylerde il genelindeki köy ortalamasının üzerinde oy aldığına da bakılmasının istendiği kitapçıkta, "Köyde yaşayan ama tarımsal nüfus kapsamında yer almayan öğretmen, imam, ziraat teknisyeni, emekliler gibi kimselerin CHP'ye yaklaşımları nasıldır?", "Köylerde görev yapan din adamları, köy oylarını nasıl ve hangi yönlerde etkilemektedir?" sorularına istendi. Kamu görevlilerinin yanlı davranışı, imamların görüş ve açıklamaları ve muhtarların yaklaşımlarının oy verme davranışı üzerindeki etkilerinin en aza indirmek için nasıl çalışma yapılması gerektiği de örgüte soruldu.
Neden oy alamıyoruz?
2011 seçimlerinde CHP'ye hiç oy çıkmayan 2 bine yakın köy bulunurken, CHP bu köylerden önümüzdeki seçimlerde oy alabilmeye dönük çalışmalara da başladı.

Kitapçıkta, "Olumsuz algılar söz konusu ise bunların nedenleri ve kaynakları nelerdir?", "Bu algıları değiştirmek için öncelikle yapılması gereken etkinlikler nelerdir?", "Dini inançlar, muhafazakar değerler, güçlü milliyetçi duygular CHP'ye bakışı nasıl etkilemektedir?" soruları da soruldu.
HABER7
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39