• BIST 8871.74
  • Altın 2241.161
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0876
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Kılıçdaroğlu Sarız'da vatandaşlarla buluştu

Kılıçdaroğlu Sarız'da vatandaşlarla buluştu
Kılıçdaroğlu: “Bu, parti değil demokrasi meselesidir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumu öncesinde Kayseri’ye geldi. Sarız ilçesinde vatandaşla buluşan Kılıçdaroğlu, “Bu bir parti, seçim meselesi değil, demokrasi meselesidir” dedi. 


Genel Başkan Kılıçdaroğlu önce Sarız ilçesinde, Sarız Belediyesi tarafından yaptırılan Kadın ve Gençlik Misafirhanesini ziyaret etti. Vatandaşların tatlı ikramını geri çevirmeyen Kılıçdaroğlu, Aslı bebeği sevdi ve annesi ile sohbet etti.


Ardından bir taziye ziyaretinde bulunan Kılıçdaroğlu Sarız Belediyesi’nde Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu’nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu daha sonra Atatürk Caddesinde hazırlanan miting alanında Türk bayrakları ve parti bayrakları ile karşılandı. Seçim otobüsü üzerinden vatandaşa seslenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:


“Biz demokrasimizi kolay kurmadık, milli iradeyi her zaman savunduk. Hiçbir zaman bir kişi Türkiye’de tek adam olmadı, Mustafa kemal Atatürk de tek adam değildi, Sivas Kongresi’ne Erzurum Kongresi’ne bakın, hiçbir zaman tek başına yetki almamıştır.
Bu bir parti meselesi değildir, seçime gitmiyoruz.

Bu bir demokrasi, memleket meselesi. Hangi partiye mensup olursak olalım ortak paydamızı güçlendirmek zorundayız. Bayrağımız, vatanımızı, demokrasimiz, insan hakları, düşünce özgürlüğü, bağımsız ve tarafsız yargı ortak paydamız. Şimdi bunu küçültmek istiyorlar, buna hep birlikte hayır diyeceğiz.


Hayır çıkarsa kaos olur, memleket karışır diyorlar. Neden karışsın, Sayın Cumhurbaşkanı zaten yerinde duruyor, dokunan var mı hayır. 2019 yılına kadar koltuğunda duruyor. Binali Bey de aynı. Yeni modelde başbakanlık makamı yok. Aslında biz onun tasfiye edilmemesi için çalışıyoruz.


Demokratik parlamenter sistemde aksaklıklar var bunların giderilmesi lazım. Yüzde 10 seçim barajının kaldırılması lazım. Yeni modelde diyorlar ki milletvekili sayısını 600’e çıkaracağız. Nedenini bilen var mı? 5 yılda 187 trilyon Lira parayı yeni milletvekillerine ödeyeceksiniz. El alemin çocukları işsiz, vekillerin çocuklarını 18 yaşında vekil yapacaklar, askerlikten kurtaracaklar.


Esnaf alışveriş yapamıyor, taksi şoförü kazanamıyor, çiftçi ürününü satamıyor. Peki neden bu değişikliği getiriyorlar, tek başına hükümetsiniz, vatandaşın derdini çözün. Ne olduğunu ben biliyorum, siz de biliyorsunuz.


Ayrışmaya karşı, gerilimlere karşı hayır. Hayırda hayır vardır.”
Ardından Kılıçdaroğlu ve partililer Pınarbaşı ilçesinde yapılacak olan mitinge katılmak üzere ilçeden ayrıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39