• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Kılıçdaroğlu sinirlendi

Kılıçdaroğlu sinirlendi
Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun CHP ziyareti, partinin huzurunu kaçırdı. Başkan Atilla Pak, Kılıçdaroğlu'na 'milli menfaatlerde duyarlı olun' deyince görüşme erken bitti. Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, üye dernekleri arayıp tepki gösterdi

ABD'de ülkemiz adına lobi faaliyetleri yürüten Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) yeni yönetiminin Ankara'daki görüşmeleri sırasında 'milli menfaat' gerginliği yaşandığı ortaya çıktı. 

TADF Başkanı Atilla Pak'ın, CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu'ndan, yabancı basın kuruluşlarına verilen demeçlerde hassas davranmasını istemesi görüşmenin tatsız bitmesine neden oldu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu da ABD'deki Türk derneklerini tek tek arayarak, Pak'ı şikayet ettiği öğrenildi. 

HERKESLE GÖRÜŞTÜLER 

TADF'ın ocak ayında New York Türk Evi'nde gerçekleştirilen genel kurulunda 2014-2016 dönemi Başkanı Atilla Pak oldu. Genel kurula tek aday olarak katılan ve Ali Çınar'dan görevi devralan Pak, geçen hafta Ankara'da temaslarda bulundu. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Pak ve beraberindeki İcra Kurulu üyeleri, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüştü. 

DUYARLILIK İSTEDİ AMA... 

Görüşmeler kapsamında CHP Genel Merkezi de ziyaret edildi. 10 Nisan'da CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Pak, bütün siyasi görüşlere aynı mesafede olduklarını vurguladıktan sonra ABD'de Türkiye'nin çıkarları için mücadele ettiklerini söyledi. Pak'ın, görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan yabancı basın kuruluşlarına verilen demeçlerde milli duyarlılık istediği öğrenildi. 

TALEP GÖRÜŞMEYİ KISALTTI 

Pak'ın bu talebi nedeniyle Kılıçdaroğlu'nun yüzünün asıldığı ve görüşmeye katılan diğer CHP'lilerin moralinin bozulduğu öğrenildi. Soğuk rüzgarların esmesine neden olan görüşme 'milli menfaat' tavsiyesinin gölgesi altında erken bitirildi. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkan ve İcra Kurulu üyeleri ile CHPlideri arasındaki görüşmenin gergin sona ermesi, Kılıçdaroğlu'nun Pak'ın bu tavsiyelerinden rahatsız olduğu yorumlarına neden oldu. 

LOĞOĞLU ABD'DEKİ DERNEKLERİ ARADI 

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Atilla Pak'ın, Kılıçdaroğlu'ndan böyle bir talepte bulunması en çok CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nu rahatsız etti. Görüşmede hazır bulunan ve bir dönem ABD Büyükelçiliği görevi yürüten Loğoğlu'nun, ziyaretin ardından federasyon çatısı altında bulunan derneklerin başkan ve yönetimlerini arayarak, tepkisini dile getirdiği öğrenildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39