• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Kılıçdaroğlu Yenikapı'da 12 madde açıkladı

Kılıçdaroğlu Yenikapı'da 12 madde açıkladı
Yenikapı'da milyonlara hitap eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sürece dair hazırlamış olduğu 12 maddeyi tek tek açıkladı.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yenikapı'da milyonlara seslendi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

-Bugün bizim demokrasi tarihimizin önemli bir günüdür. Parlamenter sistemimize karşı bir darbe yapmak istediler, Cumhuriyet tarihimizin en kanlı darbe girişimidir. 4 siyasi partimiz de Meclis'te darbeye karşı çok net bir tavır ortaya koymuştur.

'ARTIK YENİ TÜRKİYE VAR'

-Darbe girişiminde halk direnme gücünü kullanarak tankların önüne çıkarak canını siper ederek demokrasiye sahip çıkmıştır. Yaşasın tam demokrasi' diyoruz. 21 yüzyılın insanı tam demokrasiye layıktır ve bunun mücadelesini vermeliyiz. Artık yeni Türkiye vardır. Bu uzlaşma kültürünü ileriye taşıyabilirsek çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmış olacağız.

12 MADDE AÇIKLADI

Sizin için 12 madde hazırladım. Bu maddeleri diğer liderlerde kabul ederse Türkiye güler yüzlü insanların yaşadığı bir ülke haline gelecek.

- Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayalım. Buralara siyaset girerse toplumu böleriz. Bizim soylu bir uzlaşmaya ihtiyacımız var. Bizim milleti kardeş kılma görevimiz var.

- Siyasette özeleştiri yapmalıyız. Bizim soylu bir uzlaşmaya ihtiyacımız var. Geçmişi iyi tahlil etmek gerekiyor. Tarihi tekerrür ettirmemeliyiz.

- Devlet işlerinde liyakati esas almalıyız.

- Her şart ve koşulda demokrasiye sahip çıkmalıyız. Halk 15 Temmuz'da demokrasiyi savunmuştur, Herkese şükranlarımı sunuyorum siz bir tarih yazdınız.

- Demokrasi üzerinde tüm vesayetleri yok etmeliyiz. Bu azim ve kararlılıkla yola çıkmalıyız. Onun için ne darbe ne dikta yaşasın demokrasi diyoruz.

- Kurucu değerlere sahip çıkmalıyız. Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.

- Parlamenter sistemimizi güçlendirmek zorundayız.

- Medyanın özgürlüğü. 15 Temmuz akşamı bağımsız medya olmasaydı belki de kimse sokağa çıkmayacaktı. Vatandaş en meşru hakkı olan direnme hakkını kullanarak mücadelesini yaptı.

- Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı.

- Laikliğin ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz gösterdi. Laiklik din ve vicdan özgürlüğü demektir.

- FETÖ terör örgütünü biliyorsunuz bu örgüt geçmişte Balyoz, Ergenekon dediler birçok subayı hapse attılar. Şimdi onların tamamının kumpas olduğu ortaya çıktı. Bir devlet adalet üzerinde büyür. Geçmişin mağdurlarına haklarını iade edelim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39