• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

KILIÇDAROĞLU YİNE SERT KONUŞTU

KILIÇDAROĞLU YİNE SERT KONUŞTU
Kemal Kılıçdaroğlu, demokratikleşme paketine ilişkin eleştirilerde bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, demokratikleşme paketine ilişkin eleştirilerde bulunarak, “Türkiye demokratikleşecek ama halkın bundan haberi yok. Paketin kamuoyuna açıklanması gerekir” dedi.Kılıçdaroğlu, Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile birlikte, Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören eski bakan Ali Rıza Uzuner’i ziyaret etti. Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, demokratikleşme paketine ilişkin, “Masanın bir ucunda Abdullah Öcalan, diğer ucunda da Recep Tayyip Erdoğan var. İkisi görüşüp pazarlık yapıyorlar. Toplumun haberi yok. Nasıl bir demokratikleşme paketi, bilmiyoruz. Türkiye demokratikleşecek ama halkın bundan haberi yok. Böyle bir demokrasi anlayışını biz kabul etmiyoruz. Bu paketin kamuoyuna açıklanması, tartışılması, düşünürlerin görüşlerini bildirmesi gerekir. Öyle anlaşılıyor ki bunlar kendi aralarında oturup pazarlık yaptılar. Bir iki noktada kuşkular var. Bunları da giderecekler, apar topar parlamentodan geçirip yasalaştıracaklar ve böylece Türkiye demokratikleşmiş olacak. Türkiye’nin demokratikleşmesinin önündeki engel 12 Eylül askeri rejiminin getirdiği yasalardır. Bu yasalar değişmeden Türkiye’de sağlıklı bir demokrasi olmaz. Yasalarla kılık kıyafet düzenlenmez. Kılık kıyafetin düzenlenmesiyle ilgili yönetmelikler vardır ve şu anda uygulanıyor zaten. Kılık kıyafet serbest. Yargıç yargılama sırasında kürsüye istediği kıyafetle mi çıkacak. Önce bir bakalım neyi açıklayacaklar, pazarlıklar ne oldu. Bunları göreceğiz, bundan sonra kararımızı vereceğiz” diye konuştu.
ERDOĞAN’IN “MISIR” ELEŞTİRİLERİ

Başbakan Erdoğan’ın, Mısır ziyaretine yönelik eleştirilerini de yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Kendisi Başbakan olmadan önce pek çok yurt dışı seyahati yaptı. Hangi sıfatla gitti? Biz Mısır’a da, Irak’a da, Suriye’ye de halkımızdan aldığımız yetkiyle gidiyoruz. Bölgemizde savaş olmasın, insanlar birbirini öldürmesin istiyoruz. Savaş kışkırtıcılığı yapan dünyada başka bir siyasi lider var mı? Herkes barış ister, bizimki savaş ister. Bir başbakanın eli kirli olmaz. Eli kirli yetmedi, şimdi dili kirli. Bu doğru değil. Recep Tayyip Erdoğan bir şey söylüyor, Onun milletvekilleri, bürokratları, savcıları yargıçları, söylemlerini yerine getirmek için çaba harcıyor. Türkiye’de gelinen nokta maalesef bu. Demokrasi açısından son derece tehlikeli. Yargılamalar siyasetin isteği üzerine yapılırsa o zaman Türkiye’de yargı bağımsızlığından söz edilemez. Zaten söz etmiyoruz. Yargı tümüyle siyasi iktidarın emrinde. O bir talimat veriyor, yargı da gereğini yapıyor” açıklamasında bulundu.

ANAYASA YAZIMI KOMİSYONUNDAKİ GERGİNLİK

Bir soru üzerine, Anayasa Yazımı Komisyonu’ndaki tartışmaların normal olduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, “4 parti var. Bunlar bir araya gelip ne yapıyorlar, tartışıyorlar. Anayasa Komisyonu’nda görüş bildirmek, tartışmak ne zamandan beri ayrışmanın esası olmaya başladı. İnsanlar o komisyonda düşüncelerini özgürce dile getirecekler, bundan halkımız kazanacak” dedi.

BDP’NİN BOYKOTU

Kılıçdaroğlu, anadilde eğitim için okulları boykot edeceklerini açıklayan BDP’lileri de eleştirerek, “Çocukları siyasete malzeme etmek doğru değil” diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39