• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Kılıçdaroğlu'ndan 'Haydi Bismillah' açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan 'Haydi Bismillah' açıklaması
Görüşmelerin ardından basına bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı..

4 gün sürecek Avrupa gezisine başlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk günde ikinci durağı Strazburg'daki Avrupa Konseyi oldu. Kılıçdaroğlu burada Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjørn Jagland ve Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks ile görüştü.

Görüşmelerin ardından basına bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı, görüşmelerin olumlu ve verimli geçtiğini söyledi ve ağırlıklı olarak mülteciler konusunun konuşulduğunu belirtti. "Suriyeli mülteciler sorununun sadece Türkiye'nin değil artık Avrupa'nın da sorunu olduğunu ifade ettik. Bu konuda Avrupa'nın çok geç kaldığını, geç kararlar aldığını, bir an önce karara varıp, sonuçları en azından Türkiye ile paylaşması gerektiğini söyledik" diyen Kılıçdaroğlu, görüşmelerde terör konusunun da konuşulduğunu, bu konuda Türkiye'nin ciddi mağduriyetler yaşadığını vurguladıklarını belirtti ve "PKK'nın koşulsuz silah bırakması gerektiğini, terörün demokrasiyle ve özgürlükle çözülebileceğini ifade ettik" ifadesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu her iki görüşmesinde de medya üzerindeki baskıların gündeme geldiğini söyledi ve "Özellikle Hürriyet gazetesine yapılan baskının, Avrupa'da, Avrupa Birliği'nde, Avrupa Konseyi'nde ve Avrupa'daki sivil toplum örgütlerinde ciddi tepkiler doğurduğu bize ifade edildi. Biz de medya özgürlüğü konusundaki kaygılarımızı dile getirdik"şeklinde konuştu.

CHP lideri gelen soru üzerine, YSK'nın AK Parti'nin seçim şarkısında "Haydi Bismillah" ifadesinin kullanılamayacağına karar vermesi hakkında "Öğrendiğim ilk şeylerden birisi, sofraya otururken, rahmetli babam, annem, 'Bismillah deyin çocuklar' derdi. Biz ibadeti Allah için yaparız, siyaset için yapmayız. Herkesin buna özen göstermesi lazım. İnançlar, din, siyaset konusu olmaz. O, insanların manevi dünyasının bir zenginliğidir. Benim düşüncem bu konuda bu kadar açık, bu kadar net" yorumunda bulundu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39