• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

KILIÇDAROĞLU'NU MADENE SOKMADILAR

KILIÇDAROĞLU'NU MADENE SOKMADILAR
Bazı işçi yakınları, Soma'ya geç gelindiği ve kendileriyle ilgilenilmediği gerekçesiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden ocağındaki felakete ilişkin bölgeye gelerek, çeşitli incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nu maden ocağı girişinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız karşıladı. Kılıçdaroğlu'na incelemesinde CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de eşlik etti. Bakan Yıldız'dan son durum hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, işçi yakınlarını dinledi. Bazı işçi yakınları, Soma'ya geç gelindiği ve kendileriyle ilgilenilmediği gerekçesiyle Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, incelemenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 'Bizim yaşadığımız en acı olaylardan birisidir bu. İnsanlar çocuklarını bekliyorlar. Büyük bir acı yaşanıyor. Gerçekten çok üzüntülüyüm. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Olayın ayrıntılarını zaman bize gösterecek. Neden, nasıl olduğunu, kurtarmanın başarılı olup olmadığını zaman içerisinde öğreneceğiz. Ben bütün yurttaşlarıma söz veriyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu olayın takipçisi olacağız. Bilirkişi önümüzdeki süreç içerisinde devreye girecektir. O bilirkişilere peşinen buradan seslenmek istiyorum. Vereceğiniz raporlar ölen her yurttaşımızın hak aramasını sağlayacak raporlardır. Elinizi vicdanınıza koyun öyle yazın. Doğru raporlar düzenleyin. Sonuçta burada 100'ü aşkın kişi hayatını kaybetti. Bunların aileleri var, çocukları var. Dolayısıyla biz önümüzdeki süreç içerisinde daha dikkatli ve tutarlı olmalıyız. Ölen işçiler emek harcadılar, alın teri döktüler. İçeride kaç kişinin olduğuna dair net bir veri elimizde yok. Yetkililerde bu konuda rakam ifade etmekten çekiniyorlar. Arzumuz şu; bir kişi bile nefes alarak çıksa biz mutlu olacağız' dedi. 

KILIÇDAROĞLU'NU MADENE SOKMADILAR 
Soma'da halk madene girmek isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu protesto etti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla birlikte madene girmek isteyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a halk tepki gösterdi. İki siyasi bu yüzden madene giremedi. Yıldız ve Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren vatandaşlar “24 saat oldu hala çocuklarımızı kurtaramadınız” dediler. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39