• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

Kılıçdaroğlu'nu sarsacak büyük şok chp'de rüşvet skandalı

Kılıçdaroğlu'nu sarsacak büyük şok chp'de rüşvet skandalı
Bu rüşvet iddiaları CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu derinden sarsacak. Sarıyer Belediyesi'ndeki rüşvet çarkı ile ilgili olarak belgeler servis edildi. Eğer bu iddialar doğru ise rüşvetle dev servetler götürülmüş.

Sarıyer Belediyesi'nde yapıldığı iddia edilen ve belgelerle öne sürülen rüşvet iddiaları CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu zor durumda bırakacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu zor durumda bırakacağı iddia edilen ve rüşvetin belgeleri olarak gösterilen evraklar Sarıyer'de ortaya çıktı.

"BELEDİYE BAŞKANI ÇOCUKLARINA SERVET YAPTI" İDDİASI

Belgelere bakıldığında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in belediyenin gücünü kullanarak çocuklarına servet yaptığı öne sürülüyor.

CHP ZOR DURUMDA KALABİLİR

Manşet Sarıyer gazetesinin haberine göre, Şükrü Genç'in başkan seçildikten sonra çocuklarına devrettiği inşaat şirketi üzerinde yaptığı işler belediyedeki işleyişi ortaya koydu. Savcılığa verildiği ileri sürülen belgelere bakıldığında özellikle yolsuzlukla ilgili CHP'nin zor durumda kalacağı düşünülürken belgelere Kılıçdaroğlu'nun vereceği cevap merakla bekleniyor.

"ÇOCUKLARININ ŞİRKETİ ÜZERİNDEN İMAR DÜZELTME" İDDİASI

Belgelerde, Şükrü Genç'in rüşvet karşılığında İstinye'deki bir binanın imar durumunu düzelttiği ve bunu da çocuklarına ait olan AKS İnşaat Uygulama San. Ticaret. Ltd. Şti üzerinden yaptığı öne sürülüyor.

TÜLÜN ZAMANINDA İMAR İZNİ ÇIKMADI

İstinye'deki bina Cem Uzan'a ait 'Cine Cep' isimli bina olarak biliniyordu. Kaçak olduğu için iskânı bulunmayan binaya Uzan'ın borçları yüzünden 2005'te Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) el koydu. Yine TMSF tarafından satışa çıkartılan binayı Avrupa Müziğin sahipleri Deniz Erdem ve Cengiz Erdem aldılar. İmara uygun yapılmadığı için iskânı olmayan binaya Yusuf Tülün döneminde izin çıkmadı.

"RÜŞVET ÇEKLERİNİ MUHASEBE MÜDÜRÜ ALDI" İDDİASI

2009'da CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç seçildiğinde ise görüşmeler başladı. İddiaya göre; bunun karşılığında yüklü miktarda rüşvet alındı. İşe kılıf bulmak için başka firmalar kullanıldığı ancak rüşvet çeklerini teslim alan ise Şükrü Genç'in eskiden sahibi olduğu ancak başkan seçildikten sonra çocuklarına devrettiği AKS İnşaat Uygulama San. Ticaret. Ltd. Şti'nin Muhasebe Müdürü Mehmet Pamuk'un aldığı öne sürülüyor.

"MECLİSTEN RAHATLIKLA GEÇTİ" İDDİASI

Aracı firma olarak yine bir dönem belediyeye iş yapan TİBA Mimarlık Mühendislik Dan. İnş. San. Tic. Ltd. Şti kullanıldığı iddia ediliyor. Önce kaçak binanın sahipleri Deniz ve Cengiz Erdem kardeşler ile TİBA arasında tadilat işi adı altında sözleşme yapıldığı öne sürülüyor.. Daha sonra TİBA ile Şükrü Genç'in çocuklarına ait olan AKS İnşaat arasında sözleşme yapıldı. Erdem kardeşlere faturayı TİBA kesti ancak, çekleri direk olarak AKS İnşaat'ın muhasebe müdürü olan Mehmet Pamuk elden teslim aldı. Sonrasında ise kaçak bina ile ilgili düzenleme yapılarak meclisten geçirildi ve iskân verildiği öne sürülüyor..

GENÇ'İN FİRMA ORTAĞI RÜŞVETTEN TUTUKLANMIŞ

Bilindiği gibi Sarıyer Belediyesi'ne yapılan yolsuzluk operasyonunda Şükrü Genç'in aynı firmadan ortağı olan Fahrettin Rıfkı Aktaş rüşvet almak suçlamasıyla tutuklanmıştı. Genç'in ortağının ağır cezada yargılanmasına devam ediliyor.

Şükrü Genç'le ilgili buna benzer belgelerin daha olduğu iddia ediliyor.

 

haberevet

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39