• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Kılıçdaroğlu’nun 70 kişilik torpil listesi

Kılıçdaroğlu’nun 70 kişilik torpil listesi
İstifa resti çeken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu sefer baltayı fena taşa vurdu. Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde 70 akrabasını işe başlattığı ortaya çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk canlı yayınında usülsüz atama iddialarına cevaben "SGK'nin hemşirelik okulları vardı, oradan mezun olanları sınavsız aldık. Benim dönemimde sınava girip kazanamadığı halde bir kişinin atandığını ispat etsinler siyaseti bırakırım" dedi.


 

İstifa resti çeken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise baltayı fena taşa vurdu. Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde 70 akrabasına işe başlattığı ortaya çıktı.


 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında, Kılıçdaroğlu'na "Bunu sana göndereceğim" dediği mavi dosyanın içindeki detaylara ulaşıldı.


 

Takvim Gazetesi'nde yer alan dosyaya göre Kılıçdaroğlu'nun sadece 14 yaşındaki oğlunu değil, 10 aylık torununu da erken emeklilikten faydalandırmak için sigortalı yaptığı, toplam 70 akrabasını sınavsız işe aldığı ortaya çıktı.


 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında, içindeki bilgilerin tamamını açıklamadığı mavi dosyanın içindeki detaylara TAKVİM ulaştı. Rapora göre, siyaset yapmak için insanların aileleri ve çocuklarına kadar iftira atmayı marifet bilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi görevinde kundaktaki torunu dahil 70 aile yakını için torpil sağladığı belirlendi. Raporda Kılıçdaroğlu'nun, 10 aylık torununu bile, erken emeklilikten faydalanması için kanun yürürlüğe girdiği tarihten iki gün önce sigortalı yaptığı anlaşıldı. 1997 yılında ilköğretimde okuyan 14 yaşındaki oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nun da bu dönemde sigortalandığı ortaya çıktı. Dosyada 1983 doğumlu Kerem Kılıçdaroğlu'nun 01.03.1997 tarihinde sigorta girişinin yapıldığı, iki ay sonra işten ayrılmış gibi gösterildiği anlaşıldı. Kılıçdaroğlu'nun 1979 doğumlu küçük kızı Zeynep'in sigortası da henüz 17 yaşındayken İstanbul'da bulunan Ekinciler Holding üzerinden yapıldı.

ARKADAŞININ İŞ YERİ

Zeynep Kılıçdaroğlu'nun kayıtlarına göre 10.06.1996 tarihinde işe giriş yaptığı, 10.07.1996'da da işten ayrıldığı görülüyor. CHP liderinin 1976 doğumlu büyük kızı Aslı da 1995'te henüz 19 yaşındayken yine Ekinciler Holding üzerinden çalışıyormuş gibi gösterildi. Aslı Kılıçdaroğlu'nun 01.04.1995 tarihinde işe girdiği, bir ay sonra ise işten ayrıldığı görünüyor. İki kardeşi de göstermelik olarak işe alan Ekinciler Holding'de Mali İşler Koordinatörü olarak görev yapan Ramazan Aktaş'ın ise Kemal Bey'in üniversite arkadaşı olduğu belirlendi. Zeynep ve Aslı Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'daki şirkette çalışıyor gösterildiği dönemlerde ise Ankara'da öğrencilik yapmaları da gözden kaçmadı.

KILIFINA DA UYDURDU

Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde, 70 akrabasını da sınav yapmadan işe aldığı ortaya çıktı. CHP liderinin SSK Genel Müdürü olduğu dönemde, akrabalarını sınavsız işe almak için kılıf gibi yazı hazırlattığı ortaya çıktı. Buna göre, Kılıçdaroğlu'nun hazırlattığı ve imzaladığı yazıda ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav yapma zamanı olmadığı belirtiliyor. Sınavlar yapılırsa atamaların gecikebileceği ifade ediliyor. İşsizliğin had safhada olduğu bir dönemde SSK'da iş için yeterli başvuru yapılmadığı gerekçe olarak sunuluyor. Böylece Kılıçdaroğlu'na sınavsız torpil imkanı tanınıyor.

İŞTE SIRALI TAM LiSTE
Kemal Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürlüğü döneminde, eski soy ismi Karabulut soyadını taşıyan 31 kişiye torpil yaparak, sınavsız bir şekilde işe aldı. İşte o isimler:
Cemal Karabulut (Okmeydanı Hastanesi)
Düzgün Karabulut (Göztepe Hastanesi) n Ramazan Karabulut (Süreyyapaşa Hastanesi)
Oktay Karabulut, Ali Karabulut (Nişantaşı Diyaliz)
Ali Ekber Karabulut (Tepecik Hastanesi)
Yılmaz Karabulut, Vedat Karabulut, Gülten Karabulut, Fatma Karabulut, Oktay Karabulut, Fatmagül Karabulut, Duran Karabulut, Sebahat Karabulut, Hanife Karabulut, Emine Karabulut, Filiz Karabulut, Şevket Karabulut, Fatma Karabulut, Hülya Karabulut, Halil Karabulut, Abdurrahman Karabulut, Refik Karabulut, Ramazan Karabulut, Özer Karabulut, Gül Karabulut, Naim Karabulut, Semra Karabulut, Mahmut Karabulut (Bakırköy Doğumevi)
Dr. Şaban Karabulut, Suna Karabulut (Tunceli Sigorta Müdürlüğü).

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39