• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

KILIÇDAROĞLU'NUN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

KILIÇDAROĞLU'NUN AVUKATINDAN AÇIKLAMA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Yargıtay tarafından onaylanmış tazminatı ödemediği gerekçesiyle icraya verilip maaşına haciz konulduğu öne sürüldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2010 yılında Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki hakkında yolsuzluk iddialarında bulunmuştu. İddialar nedeniyle Özhaseki ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi çalışanları, hakaret davası açmıştı.

FAİZİYLE BİRLİKTE 8 BİN TL

Kılıçdaroğlu hakkında devam eden tazminat davalarından birisiyle ilgili sonuç çıktı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan, açmış olduğu tazminat davasını kazanarak mahkeme masrafları ve faizleriyle birlikte 8 bin 772 TL almaya hak kazandı. Yargıtay tarafından da onandıktan sonra Beyhan'ın avukatları tarafından Kayseri 2. İcra Müdürlüğü'ne başvuru yapıldı.

TBMM'YE MÜZEKKERE YAZILDI

İcra Müdürlüğü'nce Kılıçdaroğlu'na ödeme tebligatı yapıldı. Kayseri 2. İcra Müdürlüğü'nün ödeme tebligatına rağmen 10 gün içinde tazminatı ödemeyen Kılıçdaroğlu için icra kararı çıkartıldı. İcra Müdürlüğü, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na müzekkere yazarak CHP lideri hakkındaki icranın işleme konulmasını ve borcunu ödeyinceye kadar maaşından kesilmesini istedi.

Müzekkerede şu ifadelere yer verildi:
Borçlu Kemal Kılıçdaroğlu'nun borcu bitinceye kadar ücret, nema, toplu sözleşme farkı ve ikramiyelerinin 1/4'ünün; teminatlar bakımından, borçlunun iş akdinin feshi halinde ihbar ve kıdem tazminatının tamamının borç miktarına yetecek kadarına haczine karar verilmiştir. Borçlunun maaşı üzerine konulmuş başka hacizler var ise sırayla alınması ve dosya no'ları ile borç miktarının ve ne zaman sona ereceğinin en geç 7 gün içinde bildirilmesi rica olunur.

AVUKATINDAN İLK AÇIKLAMA

Maaşa haciz iddialarının ardından Kılıçdaroğlu'nun avukatı Kılıçdaroğlu'nun Halil İbrahim Yolcu açıklamalarda bulundu. hurriyet.com.tr'ye konuşan Yolcu şunları söyledi:
Öncelikle belirtmek isterim ki, bu davanın tarafı, kamuoyuna yansıtıldığı gibi, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP milletvekili adayı Mehmet Özhaseki değildir. Davayı açan belediyede görevli Hüseyin Beyhan isimli bir vatandaştır. Dava Kayseri İkinci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü, önce red kararı verildi, sonra Yargıtay'da itiraz üzerine bozuldu.
Bozma ilamına uyan yerel mahkeme kısmı kabul ile 4 bin TL tazminata hükmetti. Bizim temyizimiz üzerine 4 bin TL için onama kararı verildi. Bunun üzerine biz de Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu adına Anayasa Mahkemesi'ne bireysel  başvuru hakkımızı 6 Nisan 2015 tarihinde kullandık. Ama bu başvuru tazminatın tahsiline engel değildir. Bu sebeple biz de masraf ve faizleri ile birlikte 8 bin 752 TL'yi Kayseri İkinci İcra Müdürlüğü'ne yatırdık. Anayasa Mahkemesi'ndeki hukuk mücadelemiz devam ediyor. Konunun siyasi kampanya ve propaganda malzemesi haline getirilmesine rağmen Yüce Adalet'in lehimize tecelli edeceğine inancım tamdır.


İHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39