• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

KILIÇDAROĞLU'NUN KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR'LE BAŞI DERTTE

KILIÇDAROĞLU'NUN KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR'LE BAŞI  DERTTE
KILIÇDAROĞLU İCRAYA VERİLDİ, MAAŞINA HACİZ KONULDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve eski Başkan Mehmet Özhaseki’ye yönelik suçlamalar nedeniyle dertte. Seçimler öncesi bol vaatleriyle gündeme gelen ve bu vaatlerinin kaynağı sorgulanan Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında açılan tazminat davasını ödemek için kaynak bulamadı. Yargıtay tarafından onaylanmış tazminatı ödemeyen Kılıçdaroğlu icraya verildi ve maaşına haciz konuldu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2010 yılında Meclisteki bütçe görüşmeleri sırasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Dönemin Başkanı Mehmet Özhaseki hakkında yolsuzluk iddialarında bulunmuş ve daha sonra bu iddiaların yalan olduğu ortaya çıkmıştı. İddialar nedeniyle başlayan soruşturma sonuçlandıktan sonra Mehmet Özhaseki ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi çalışanları kişilik haklarına hakaretten tazminat davaları açtı. Bu davaları kazanan Mehmet Özhaseki, tazminat paraları ile halka sucuk dağıtmıştı. 
Devam eden tazminat davalarından birisi daha kesinleşti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan, açmış olduğu tazminat davasını kazanarak mahkeme masrafları ve faizleriyle birlikte 8 bin 772 TL almaya hak kazandı. Kılıçdaroğlu’nun avukatlarınca Yargıtay’a götürülen mahkeme kararı Yargıtay tarafından da onandı. Tüm hukuki süreçlerinin tamamlanmasının ardından Hüseyin Beyhan’ın avukatları tarafından Kayseri 2. İcra Müdürlüğü’ne başvuruldu ve İcra Müdürlüğünce Kılıçdaroğlu’na ödeme tebligatı yapıldı.
Son günlerde seçim vaatleriyle gündeme gelen ve bu vaatlerinin kaynağı sorgulanan Kemal Kılıçdaroğlu, 8 bin 772 TL’lik tazminata kaynak bulamadı. Kayseri 2. İcra Müdürlüğü’nün ödeme tebligatına rağmen 10 gün içinde tazminatı ödemeyen Kılıçdaroğlu için icra kararı çıkartıldı. Kayseri 2. İcra Müdürlüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına müzekkere yazarak Kılıçdaroğlu hakkındaki icranın işleme konulmasını ve borcunu ödeyinceye kadar maaşından kesilmesini istedi. Müzekkerede şu ifadelere yer verildi: 
“Borçlu Kemal Kılıçdaroğlu’nun borcu bitinceye kadar ücret, nema, toplu sözleşme farkı ve ikramiyelerinin 1/4’ünün; teminatlar bakımından, borçlunun iş akdinin feshi halinde ihbar ve kıdem tazminatının tamamının borç miktarına yetecek kadarına haczine karar verilmiştir. Borçlunun maaşı üzerine konulmuş başka hacizler var ise sırayla alınması ve dosya no.ları ile borç miktarının ve ne zaman sona ereceğinin en geç 7 gün içinde bildirilmesi rica olunur.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39