• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

KİLO VERMEK İÇİN GİTTİĞİ KICK BOKS’TA AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

KİLO VERMEK İÇİN GİTTİĞİ KICK BOKS’TA AVRUPA İKİNCİSİ OLDU
KİLO VERMEK İÇİN GİTTİĞİ KICK BOKS’TA AVRUPA İKİNCİSİ OLDU
Kayseri’de zayıflamak için gittiği spor kulübünde kick boksa yazılan Eda Şahin hem 25 kilo verdi hem de Romanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda ikinci oldu.

Ailesinin teşvikleri sonrası zayıflamak için Yolspor Kulübü'ne yazılan Eda Şahin yaklaşık 1 yıl gittiği kicks boksta 25 kilo verirken, bu Aralık'ta Türk milli takımına da seçildi. Daha sonra Romanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na katılan Şahin, Avrupa ikincisi oldu.

Yolspor Antrenörü Halil Demir, “Kayseri'de kick boks ve muay thainin gelişmesi için yıllardır uğraşıyoruz. Eda Şahin ve İdris Ünver ile birlikte Romanya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'na gittik. 35 ülkeden 500'e yakın sporcu vardı. Türkiye milli takımımız 1 altın, 6 gümüş, 7 bronz madalya elde etti. Turnuva bizim açımızdan iyiydi ama 3-4 altın madalya daha alabilirdik. Sonuçta sporcularımız başarılı bir performans sergiledi. Şehrimizi iyi temsil ettiğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

Eda Şahin’in spora başlangıç öyküsünü anlatan Demir, “Eda, bizim Yusuf isminde küçük bir sporcumuz vardı, onu getirip götürüyordu. Daha sonra Eda'nın babası Ali Bey kızının spor yapmasını istedi. ‘Kiloları var, spor yaparak verebilir mi?’ dedi. Bizde kick boksa gelebileceğini söyledik. Daha sonra kick boksa başladı ve yaklaşık 25 kilo verdi.

Vuruşları sert ve çok hırslı bir sporcu. Maçlara gitmeye başladı ve bu sene milli takıma girmeye hak kazandı. Orada da Avrupa ikincisi olup bizleri şaşırttı” şeklinde konuştu.
Avrupa ikincisi Eda Şahin ise, “Spora öncelikle kilo vermek amacıyla başladım. Daha sonra ilerleyen zamanlarda hocalarım maçlara katılabileceğimi söyledi.

Maçlara katıldım ve milli takıma seçildim. Kick boks ailemin yönlendirmesi ile oldu. Benim daha önce hiç aklımda yoktu. Ailemin desteğiyle buralara geldim. Bundan sonraki hedefim dünya şampiyonu olmak” ifadelerini kullandı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39