• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Kiralık katilden şok kafa karıştıran açıklama

Kiralık katilden şok kafa karıştıran açıklama
İlçede geçen yıl Ekim ayında çalılıkların arasında tabancayla öldürülmüş olarak bulunan Ramazan Kaplan (49) ve Avusturyalı ortağı Herald Weib (52) cinayetleriyle ilgili duruşmada, öldürülen Ramazan Kaplan’ın karısı tarafından kiralık katil olarak tutulduğu iddia edilen Bati K.’nın (37) iddiası kafaları karıştırdı. Bati K., mahkemede daha önce verdiği ifadeyi reddederek, her iki kişiyi de kendisinin öldürmediğini söyledi.

Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, sanıklardan öldürülen Ramazan Kaplan’ın eşi Zeynep K. (47) mahkemede Bati K.’yı kocasını öldürtmek için tuttuğunu kabul etti. Zeynep K., “Ben 30 yıldır ezilmiş durumdayım. Aşağılanmaktan ve aldatılmaktan bıkmıştım. Eşim benden ters ilişki istedi. Ben de bunalıma girerek eşimi öldürtmek istedim. Olayın olduğu gün ilçeye gelmiştik. Bati eşimle konuşarak olay günü yanımıza geldi. Bati kendi aracıyla seyir halindeyken biz de diğer arabayla eşim ve Herald Weib ile birlikte peşinden bilmediğim bir yere gittik. Bati araçtan indi, eşim Ramazan da arabadan inmişti. Arkadan bir el ateş etti. Sonrasını ben hatırlamıyorum. Eşimin arkadaşı olan Avusturyalı kişinin nasıl öldürüldüğünü bile hatırlamıyorum. Hatırladığım kadarıyla bana bir tokat vuruldu. Ondan sonra arabama binip evime gittim” dedi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Cinayeti Zeynep K.’dan para alabilmek için işlediği iddia edilen Bati K. ise, daha önce verdiği ifadeyi reddederek, tehdit edildiğini ileri sürdü. Bati K., “Zeynep K. benden önce savcılıkta ifade vermişti. Koridorda birlikte otururken beni tehdit etti. Ben korkumdan suçlamayı kabul ettim. Biz olay gecesi Ramazan Kaplan ve Avusturyalı kişi ile şehir dışına çıktık. Zeynep K. bana tenha bir yere çekmemi söylemişti. Tenha yere gittiğimizde bana arkadan selektör yaptılar. Ben de durdum. Arabadan inmedim. Ramazan Kaplan arabadan inip yere bakıyordu. Ben arabadan ayağımı attığımda silah sesi duydum. Ramazan Kaplan’ın yere yığıldığını gördüm. Aracın sağ tarafında yabancı uyruklu şahıs vardı. Ellerini havaya kaldırıp benden yardım ister gibi benim arabama doğru koşmaya başladı. Hatırladığım kadarıyla 2 el silah sesi geldi. Araca binip yönümü çevirdim ve biraz uzaklaştım. Daha önce beni tehdit eden Zeynep K., beni yola çıkaracaksın dediği için kaçamadım. Bu sırada Zeynep K.’nın cesetleri çektiğini gördüm. Zeynep K.’nın aracının önünden mesafeli giderek onu Yalvaç yoluna kadar götürdüm. Ondan sonra Akşehir’e ve oradan da köyüme gittim” dedi.

AĞABEYİ RÜYASINA GİRDİ

Mahkemede dinlenen öldürülen Ramazan Kaplan’ın kız kardeşi Zeynep Orhan, ağabeyinin rüyasında eşi tarafından öldürüldüğünü söylediğini anlattı. Yengesinin daha önce Avusturya’da ağabeyinden boşanıp, sonra tekrar evlendiklerini belirten Orhan, “Avusturya’da ağabeyim ve yengemle beraber aynı evde kalıyorduk. 10-15 yıl kadar önce ağabeyim eşini aldattı. Ancak ondan sonra hiç olmadı. Daha öncesinde ağabeyim ve eşi Avusturya’da boşandılar ve sonra tekrardan evlendiler. Ağabeyimin kaybolduğunu duyunca Zeynep K.’yı aradım. Benim rüyamda ağabeyim kendisini Zeynep K.’nın öldürdüğünü söyledi” dedi.

Mahkeme, delillerin toplanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Akşehir’e bağlı Atakent beldesinde geçen yıl Ekim ayında boş bir arazide 2 erkek cesedi bulunmuştu. Avusturya uyruklu Herald Weib ve Ramazan Kaplan'a ait olan cesetlerin vurularak öldürüldüğü ortaya çıkarken, jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu Zeynep K. (47), Erkan Y. (34) ve Bati K. (37) gözaltına alınmış, zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
iha
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39