• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

KIRMIZI KARA BURASI ANKARA

KIRMIZI KARA BURASI ANKARA
Başkent'te Alabora Oldu!
Fenerbahçe'de şampiyonluk hayalleri Başkent'te kaldı. Gençlerbirliği 2-0 sahadan galip ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ne konuk oldu. Zirveyi yakından ilgilendiren mücadeleyi evsahibi ekip Gençlerbirliği 2-0 kazanarak Fenerbahçe'ye şampiyonluk yarışında çelme taktı. Gençlerbirliği'nin gollerini 5. dakikada Aykut ve 41. dakikada Vleminckx kaydetti.




Haftaiçi UEFA Avrupa Ligi'nde Benfica ile oynayacağı yarı final ilk maçı düşünülerek Moussa Sow'a ilk 11'de görev verilmediği maçta Fenerbahçe, erken yediği gol sonrasında oyuna ortak oldu. İlerleyen dakikalarda topa sahip olarak etki alanını genişleten sarı lacivertliler ,ilk yarının sonlarında Vleminckx'in kafa golüne engel olamayınca ilk devreyi 2-0 geride kapadı. İkinci yarı Moussa Sow'un oyuna girmesi de Fenerbahçe adına fazla birv şeyi değiştirmeyince karşılaşma Gençlerbirliği'nin ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 sona erdi.

Bu sonuçla Gençlerbirliği puanını 43'e çıkartarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilme iddiasını sürdürdü.

Fenerbahçe ise 55 puanda kaldı ve ligin bitimine 4 hafta kala lider Galatasaray'ın 7 puan gerisine düşerek şampiyonluk şansını ateşe attı.

GENÇLERBİRLİĞİ GOLÜ ERKEN BULDU

Karşılaşmaya hızlı başlayan Başkent'in kırmızı siyahlı takımı Gençlerbirliği, 5. dakikada Aykut Demir ile 1-0 öne geçti. Sol taraftan Azoifefa'nın kullandığı kornerde, ceza sahasında iyi pozisyon alan Aykut, yaptığı kafa vuruşuyla, ligin ilk yarısında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta olduğu gibi takımının ilk golünü kaydetmiş oldu.

GOLDEN SONRA FENERBAHÇE TOPARLANDI

Gençlerbirliği golü bulduktan sonra kendi yarı sahasına çekilirken, Fenerbahçe orta alanın kontrolünü eline geçirerek topu yönlendirme şansı buldu. Kırmızı siyahlılar, rakibinin üzerine gelmesini bekleyip kontra ataklarla gol aramak isterken, Fenerbahçe düşük temposuyla buna pek de imkan vermedi.

ÖNCE KUYT, SONRA SALİH KAÇIRDI

Rakip kalede gol arayan Fenerbahçe, 13 ve 17. dakikalarda Caner Erkin'in başlattığı akınlarda ilk etkili pozsiyonlarını buldu. 35. dakikada Kuyt'un şutunda topu elinden kaçıran Ramazan iki hamlede güçlükle meşin yuvarlağı tutabildi.39. dakikada Salih Uçan, çok sşık bir çalımla rakibini ekarte edip ceza sahası önünden kaleyi gördü. Yaptığı vuruş sonrasında top auta çıktı.


GALATASARAY'DAN SONRA FENERBAHÇE'YE DE ATTI

İlk yarının sonlarına doğru Tomic'in sağ taraftan arka direğe yaptığı ortada, iyi yükselen Vleminckx, yaptığı kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkaran golü kaydetti. Bu gol devre arasında Gençlerbirliği'ne transfer olan forvet oyuncusunun ligdeki 9. golü oldu. Böylece golcü oyuncu Galatasaray deplasmanından sonra Fenerbahçe'yi de boş geçmemiş oldu.

KOCAMAN'IN DEĞİŞİKLİKLERİ SONUCU DEĞİŞTİRMEDİ

İkinci yarının başlarında ileri uçta yaşadığı sıkıntı nedeniyle Aykut Kocaman Moussa Sow'u oyuna aldı. Orta sahada Cristian Baroni'den beklediği verimi alamayan Aykut Kocaman, Senegalli golcüsüne forma vererek forvet hattındaki oyuncu sayısını ikiye çıkardı. Reto Ziegler'in yerine Caner Erkin'i kaydıran Aykut Kocaman, İsviçreli solbekin yerine oyuna Mehmet Topuz'u dahil etti. Maçın sonlarında Krasic'i de sahaya sürererk son kozlarını oynayan Kocaman, bu hamlesiyle de beklediği etkiyi yaratamayınca karşılaşma 2-0 Gençlerbirliği galibiyetiyle sonuçlandı.



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39