• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

KIRSALA HİZMET, ÇİFTÇİYE DESTEK

KIRSALA HİZMET, ÇİFTÇİYE DESTEK
Bütünşehir'in Büyükşehir'i

kayseri38-074.gif

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçeler ve bağlı mahallelere yapılan yatırım ve hizmetler hakkında bilgi verdi. 30 Mart 2014 tarihinin ilçelerimiz için adeta bir milat olduğunu belirten Başkan Çelik, bu tarihten sonra ilçelerin tüm ihtiyaçlarının giderilir hale geldiğini söyledi.

Başkan Çelik, ilçe belediyeleri tarafından 20 yılda dahi yapılamayacak yatırımların Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını kaydetti. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 30 Mart 2014 tarihinde Büyükşehir Yasası'nın değiştiğini ve büyükşehirlerdeki tüm ilçelerin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlandığını hatırlattı. Kanun değişikliği ile diğer büyükşehirler gibi Kayseri'de de belediye sınırının il sınırı haline gelmesiyle merkezdeki beş merkez ilçemiz gibi diğer 11 ilçemizin de Büyükşehir'e bağlandığını dile getiren Başkan Çelik, bu tarihten itibaren ilçelerimiz için adeta yeni bir kalkınma hamlesinin başlatıldığını kaydetti.


YATIRIMLAR KAT KAT ARTTI
Bütünşehir yasası olarak da bilinen yeni Büyükşehir Yasası'nın ilçeler için bir milat olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, "Tüm illerde olduğu gibi Büyükşehirlerde de ilçe ve köylere daha önce özel idareler tarafından yatırım yapılırdı. Kayseri İl Özel İdaresi'nin yatırım yaptığı son yıl olan 2013 yılında yatırım bütçesi 60 milyon TL'ydi. Bu miktarın 45 milyon lirası yatırıma aktarıldı. Bugün, sadece Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımızın, yani tek bir daire başkanlığımızın yapmış olduğu yatırım 45 milyon TL'nin üstünde" dedi.


KASKİ'nin kapsamlı bir altyapı hamlesi başlattığını da vurgulayan Başkan Çelik, "KASKİ'nin tek başına ilçe ve mahallelerimize yaptığı yatırım özel idare bütçesinin üç katına yaklaşıyor. Kayseri'nin ilçelerine son iki yılda, sadece KASKİ tarafından 187 milyon 609 bin TL'lik yatırım yapıldı.

Bu miktar her geçen gün de artıyor. Bu yatırım, sadece su, kanal ve arıtma tesisi yatırımı. KASKİ ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımızın yanı sıra Fen İşleri Daire Başkanlığımız, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımız, Yapı Kontrol Daire Başkanlığımız ve belediyemize bağlı yatırımcı kuruluşlar kanalıyla da ciddi yatırımlar yapılıyor. Dolayısıyla ilçe belediyelerinin bütçesiyle 10 yılda 20 yılda yapılamayacak yatırımlar Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılır hale gelmiştir" diye konuştu.


KIRSALA HİZMET, ÇİFTÇİYE DESTEK
İlçelerimiz ve bağlı mahallelerine yatırım yapmak üzere Büyükşehir Belediyesi bünyesinde iki ayrı daire başkanlığı kurulduğunu ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Bu daire başkanlıklarımızdan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız kırsala hizmet ve yatırım götürüyor, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımız da çiftçimize destekler sağlıyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız 2014 yılında 29,3 milyon TL; 2015 yılında 46,9 milyon TL, 2016 yılında da bugüne kadar 47,4 milyon TL'lik yatırım yaptı.

Üç yılda sadece bu daire başkanlığımızın yatırımı 123 milyon 587 milyon TL'ye ulaştı" dedi. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından ilçelerimizde 1433 kilometre birinci ve ikinci kat asfalt yol yapıldığını, Toplam 1 milyon 926 bin metrekare kilitli parke döşenerek ilçe ve mahallelerimizin çok daha güzel görünür bir hale getirildiğini ifade eden Başkan Çelik, bunlar dışında, köprüler, yollarımıza oto korkuluklar, mahallelerimize çocuk oyun grupları, mezarlıklarımıza ihata duvarları gibi onlarca kalemde yatırımların devam ettiğini kaydetti.


Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı kanalıyla da "Tarıma ve Hayvancılığa Can Suyu" adı altında Türkiye'de ilk olan iki ayrı projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ilçelerdeki tarım ve hayvancılığı geliştirerek buralarda yaşayan hemşehrilerimizin ekonomisine destek vermek istediklerini belirtti. Başkan Çelik, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığının sulama suyu tesisi, hayvanlar için içme suyu tesisi, meyveciliğin geliştirilmesi gibi konularda da yatırımlar yapmak suretiyle çiftçilerimize destek sağladığını sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39