• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

KIŞ AYI DÜŞME AYI

KIŞ AYI DÜŞME AYI
ÖZEL HABER) KIŞ AYI DÜŞME AYI “KIŞ AYLARINDA YAŞLILAR CAMİYE GİTMESİN”
Kayseri Avrupa Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ali Nihat Erdoğan, kış aylarında düşmelerden kaynaklı kırıklarda artış yaşandığını, özellikle yaşlıların bu aylarda mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiğini söyledi.
Kış aylarının gelmesi ile hastanelerin ortopedi bölümü doldu taştı. Kış aylarında yoğun olarak meydana gelen düşmeye bağlı kırıklarla ilgili bilgi veren Kayseri Avrupa Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ali Nihat Erdoğan, birkaç saniyelik dikkatsizliğin ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini ifade etti. Erdoğan “Bu günlerde başımızı nereye çevirsek yerdeki insanlarla karşılaşıyoruz. Yedisinden yetmişine kadar her yaşta insan düşebilir. Düşme kazaları her zaman başımıza gelebilecek bir durumdur. Yürürken, oyun oynarken yada sportif faaliyetler yaparken düşmeler olabileceği gibi kış aylarında kaymalar sonucu bu risk daha da artıyor.” diye konuştu.
Yaşlılarda kemik kaynamasının geç olmasından dolayı risk faktörünün daha büyük olduğunu vurgulayan Erdoğan, yaşlılar için alınabilecek tedbirleri şu şekilde sıraladı: “Karlı yol tercih edilmemeli, camilere giden yaşlılar mümkünse kış zamanları ibadetlerini evde yapmalı ya da merdivenlere dikkat etmeli, kış için ayakkabılar kardan kaymayacak özellikte seçilmeli. Ama yaşlılar evde de dikkatli olmalı. Evde kenarı kalkmış bir halı, çocuk varsa yerdeki oyuncaklar ya da başka nesneler yaşlılar için ciddi ev kazası sebepleri. Bu gibi nedenlerden dolayı ortopedi bölümüne çok sayıda yaşlı hasta geliyor.”
Herhangi bir düşme durumunda oluşan ezilme ve burkulmalarda buz tedavisi uygulanması önerisinde bulunan Erdoğan “Düşme esnasında kırık oluşmuşsa zaten vücut tepki vereceği için kişi soluğu hastanede alacaktır. Ama kırığın oluşmadığı, yalnızca ezilme ya da burkulma olması durumunda hastaneye gitmeye gerek kalmaksızın kişi zedelenen bölgeye buz kompresi uygulamalıdır. Ancak buzu uygularken buz ve ten arasına bir bez parçası sıkıştırılmalıdır. Aksi takdirde buz yanığı ortaya çıkabilir.” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39