• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

KIZ YURDUNDA SKANDAL

KIZ YURDUNDA SKANDAL
Aydın’da, yurtlarının yerleşim alanının dışında olması nedeniyle gasp ve taciz olaylarına maruz kaldıklarını iddia eden üniversiteli kızlar, güvenliklerinin sağlanması için eylem yaptı.

Aydın merkeze bağlı Işıklı köyünde yaklaşık bin öğrencinin barındığı Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Adnan Menderes Öğrenci Yurdu’nda kalan kız öğrenciler, bir kız öğrencinin yaşadığı gasp olayının ardından yurdun giriş kapısı önünde eylem yaptı. Yurdun kent merkezine uzak olması ve köydeki yerleşim alanının da yaklaşık 1 kilometre dışında kalması nedeniyle sürekli gasp ve taciz olaylarına maruz kaldıklarını öne süren kız öğrenciler, ADÜ Merkez Kampüsü içerisinde erkelerin kaldığı yurda taşınmayı veya güzergahta güvenliklerinin sağlanmasını talep etti. 

YURT MÜDÜR YARDIMCISI KIZLARI İKNA ETMEYE ÇALIŞTI 
KYK Adnan Menderes Öğrenci Yurdu girişinde eylem yapan kız öğrencileri ikna için Yurt Müdür Yardımcısı Gülhan Akdoğan, uzun süre uğraş verdi. Kız öğrencilerin “Güvenli çevre, güvenli yurt”, “Erkekler aşağı, kızlar yukarı” sloganları ve alkışlarla yaşanan olayları tepki göstermeyi sürdürmesi üzerine jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı. Yurt idaresinin aldığı karar doğrultusunda olayların büyümemesi için yurda giriş çıkışlar bir süre kapatıldı. 

Yurdun yerleşim alanının dışında kalması nedeniyle sürekli taciz ve gasp olaylarına maruz kaldıklarını öne süren Aslı O, bu nedenle böyle bir eylem yapmak zorunda kaldıklarını belirtti. Yurt idaresi tarafından giriş çıkışların yasaklandığını belirten Aslı O, “Güvenlik bizi sadece yurdun içerisinde koruyor. Arkadaşlarımız her gün gasp ve taciz olaylarıyla karşı karşıya kalıyor. Biz tacize uğruyoruz, yurt idaresi hiçbir şey yapmıyor ve bize halledebileceklerini söylüyor. Ya yukarıdaki yurda taşınacağız ya da ücretsiz ring getirecekler” dedi. 
Üniversitenin şehir merkezinde olduğuna dikkat çeken Berin A da, özellikle kış aylarında yurda hava karardıktan sonra dönebildiklerine dikkat çekti. Geldikleri mesafenin uzak olduğunu kaydeden Berin A, şöyle konuştu: “Şuan içeridekileri dışarıya çıkarmıyorlar, bizi de içeriye almıyorlar. Taciz ve gasp olaylarına maruz kalıyoruz. Son olarak bugün bir arkadaşımız yurda gelirken gaspa uğradı. Köyün içerisinden gelip geçerken sürekli bize laf atılıyor. Burada hiçbir şekilde güvenliğimiz yok.” 

SOKAK KÖPEĞİ EYLEMİN GÖZDESİ OLDU 
Yurtta barınan öğrenciler eylemlerini sürdürürken, bir sokak köpeği de kalabalığın arasına dalarak olanları seyre daldı. Köpeği fark eden bazı öğrenciler, “Sen de mi bize destek vermek için buraya geldin” diyerek köpeği okşadı. 

DENİZLİ BÖLGE MÜDÜRÜNÜN GELMESİNİ İSTEDİLER 
Müdür Yardımcısı Gülhan Akdoğan, uzun uğraşlar sonucu kız öğrencileri KYK Denizli Bölge Müdürlüğü ile görüşeceğini söyleyerek sakinleştirdi. Telefonla ulaşılan bölge müdürlüğü yetkililerinin görüşmeyi Pazartesi gününe bırakması öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Bunun üzerine bölge müdürlüğünden yetkililerin görüşme için yola çıktığının açıklanması üzerine, kız öğrenciler eylemlerini sonlandırarak yurt bahçesine girdi. Bahçede bekleyişlerini sürdüren öğrenciler, gece saatlerde de olsa KYK Denizli Bölge Müdürlüğü’nden gelen yetkililere sorunlarını anlatarak, çözüm bulunmasını istedi.

İHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39