• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Kızının düğünü basılan o general konuştu

Kızının düğünü basılan o general konuştu
SABAHA KADAR DOLAŞTIRDILAR

Hava kuvvetleri komutanlığına kesin gözüyle bakılıyordu. 15 temmuz darbe girişimi gecesi kızının düğünü FETÖ mensubu darbeciler tarafından basıldı. O ve hava kuvvetleri komutanı dahil pek çok hava general derdest edildi. Emekli korgeneral Mehmet Şanver sessizliğini bozdu.

SABAHA KADAR DOLAŞTIRDILAR

''Muharebe Arama Kurtarma Timleri. İçlerinde Hava Kuvvetleri Komutanımızın korumaları vardı. Önce komutanı götürdüler. Komutanımızı bağlamadan tek götürdüler. Beni ve arkadaşlarımı sonradan bağlayıp topluca götürdüler. Sabaha kadar yoğunlukla İstanbul üzerinde alçak irtifada sıkça manevra yaparak farklı noktalarda dolaştırdılar. 7-8 kere farklı yerlere indik, yakıt ikmali yaptılar. Sabah gün ağarırken de iki helikopter ile bizi Akıncı Üssü'ne götürdüler''

SON HAMLE GÖRDÜLER

''2016 Ağustos Askeri Şurası'na yönelik bazı hazırlıklar vardı. FETÖ'cüler artık sıranın askeriyeye de geldiğini, tasfiye sürecinin başlayacağını gördüklerinden bu kalkışmaya cüret ettiler''

Şanver kızının düğünün yapıldığı salonun üst katında karargah kurduklarını anlattı. Verdikleri kararların darbe girişiminin başarısızlığa yol açmasındaki önemini hatırlattı.

ÇOK DAHA KANLI OLABİLİRDİ

''Esir alınmadan önce yardımcım Korgenaral Kadıoğlu'nu ve beraberindeki üç generali Eskişehir'e iki üs komutanının da kendi görev yerlerine gitmesi emrini verdim. O mekandan anında 6 generaluzaklaştı ve bu generaller esir düşmedi. Eğer bu arkadaşlar da esir alınmış olsalardı, karşı harekatımız sekteye uğrayabilirdi. Hava kalkışmasını durdurmak çok ama çok daha zor ve kanlı olabilirdi'' dedi.

Türk Hava Kuvvetleri'nin iki numaralı ismi iken emekliye ayrılan Mehmet Şanver, 15 Temmuz için ''tiyatro'' yorumlarına ise sert tepki gösterdi.

NE TİYATROSU BU İSYANDI

''Uçaklara bomba atmasını emretmezdi ki o zaman sistem. Bomba attırır mı? 247 insanımız öldü. Bu iddiayı ancak uçuk bir komplo teorisi diye değerlendiriyorum ben. Bu ciddi bir kalkışmaydı. FETÖ'cüler devlet içinde zor durumda kaldı. Son çare olarak bomba atmaya kadar geldiler. Böyle tiyatro olmaz. Bu bir isyandı ve devleti ele geçirmek amaçlanmıştı'' dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39