• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI ÇELİK BAŞARIYI BİLİMLE ÖDÜLLENDİRDİ

KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI ÇELİK BAŞARIYI BİLİMLE ÖDÜLLENDİRDİ
KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI ÇELİK BAŞARIYI BİLİMLE ÖDÜLLENDİRDİ

w1-002.jpg

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2023 Hedefine ulaşmak için nitelikli insana ve eğitime yapılan yatırımın son derece önemli katkıya sahip olduğunu söyledi. 
Avrupa Bilim Müzesi Gezisi'ne katılan öğrenciler Başkan Mustafa Çelik'e teşekkür ziyaretinde bulundu.
Başkan Mustafa Çelik, "Sayın Başbakanımız ülkemize ve hepimize 2023 diye bir hedef koydu. 2023 yılında Üniversitelere belirli oranlarda bildiri yayınlayın ve patentiniz olsun denildi. Herkesin bir hedefi var. Bu hedefleri tutturacaksak; nitelikli insan sayısını artırmamız, eğitimdeki başarı seviyesini yükseltmemiz, kaliteli insan sayısını artırmamız lazım. Bu anlamda belediye olarak ne yapabiliriz, 2023 hedefine biz ne katkı sağlayabiliriz, eğitimde neler yapabiliriz diye düşündük. Öncelikle başarıyı ödüllendirelim dedik. Bu teşviğin arkasından da eğitim seviyesini yükseltiriz dedik ve bu anlamda da böyle bir organizasyonu yapalım istedik. Fakat bu kadar olumlu geri dönüşüm olacağını ve sonuçlarının bu denli iyi olacağını doğrusu tahmin etmedik. Hamdolsun hem organizasyon, hem de geri dönüşleri çok iyi oldu. Arkadaşlarımız, veliler ve kamuoyundan olumlu tepkiler aldık. Bu nedenle de çok mutluyum. İyi bir şey daha yaptık" dedi.
Okulların birincilerini seçerek olayı tüm ilçeye yaydıklarının altını çizen Başkan Çelik," Yemlihadaki okulun da, Fevzi Çakmak’taki okulun da birincisi geldi. Dolayısıyla ilçenin tamamına bu projeyi yaymış olduk. Bu da isabetli bir iş yaptığımızı gösteriyor. Zaten amacımız başarıyı artırmaktı. Birkaç kere projeyi anlatmamız ve tazelememiz gerekiyor ki öğrencilerimiz biraz daha gayret gösterip yıl sonunda okul birincisi olmaya çalışsın ve puanını yükseltsin. Öğrencilerimiz topyekün puanlarını yükseltmeye çalışırlarsa ilçemizin başarı seviyesi de otomatik olarak artacaktır. Böyle başarılı bir projenin hayat bulmasına katkı sağlayan organizatör firmamıza ve Milli eğitimi camiasına da teşekkür ederim" diye konuştu.
Öğrencilere bir düstur tavsiye eden Başkan Çelik sözlerini şöyle tamamladı;"Okullarınızda birinci oldunuz ve tercihlerinizle iyi yerlerde okuyacaksınız. Birer bilim adamı ya da yönetici olacaksınız. İnşallah bu gördüklerinizi sizler de sorumlu olduğunuz, amiri olduğunuz insanlara uygulayın ve başarıyı ödüllendirin."
Milli Eğitim Müdürlüğü Arge Genel Koordinatörü Ömer Koçer de yaptığı konuşmada,"Biz sadece bir okuldan 10-15 öğrenci götürüyorduk. Siz 32 okuldan öğrenci götürdünüz. Müthiş bir çalışmaydı. Fevkalade bir organizasyon gördük. Başarının değer görmesi çok önemli bir durum. Yıllardır çalışıp didinip okul birinci olarak karşılığında öğrenciler çok güzel, yine bilimle ilgili bir ödülle ödüllendirildiler. Size çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Avrupa Bilim Müzesi Gezisine katılan öğrenciler de yaptığı konuşmada," Bizden sonraki gençlerin de başarısını artıracak örnek bir gezi oldu. Bu alanda ilk Türk grubu olarak bu projede biz yer aldık. Bu gelecek öğrencilere ve okullara ciddi teşvik olacak. Başarımızın ödüllendirilmesi bizi motive etti, aynı başarıyı üniversitede de devam ettirmek istiyoruz. Her anın kıymetini bilmeyi öğrendik, zamanı çok verimli yaşadık, bilim müzeleri gezisiyle bilgi depolarken botanik ve hayvanat bahçesinde ruhen dinlendik. Farklı kültürleri ve insanlarını tanıdık, görmediğimiz yerleri gördük. Teknolojileri kıyaslama imkanı bulduk. Ülkemiz için neler yapabileceğimizi sorguladık. Hayatımıza yeni bir yol çizdik, önemli kararlar aldık. Kusursuz bir organizasyon ve gezi oldu. Erken yaşımıza rağmen elde ettiğimiz başarıyı ve Kayseri'nin beyin takımını ödüllendirdiniz. 4 yılda sığdıramadığımız arkadaşlıkları 4 güne sığdırdık. Çok samimi ve mütevazi bir başkan bulduk. Teşekkür ediyoruz" şeklinde duygularını ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39