• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

KOCASİNAN BELEDİYESİ'NDEN DEV PROJE

KOCASİNAN BELEDİYESİ'NDEN DEV PROJE
ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN -BESİCİLER İÇİN DEV ADIM.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri’yi besicilikte zirveye taşıyacak bir projenin ilk adımını attıklarını belirtti. Öncelikle Beydeğirmeni civarında devasa bir Hayvancılık Bölgesi oluşturmak için kolları sıvayan Başkan Çolakbayrakdar, dünyada aynı ölçeklerde bir benzeri olmayan projenin hayata geçirilmesiyle, Kayseri'nin bu konuda büyük avantajlar sağlayacağını vurguladı.

Başkan Çolakbayrakdar, besicilik ve yan kollarının bütün temsilcileriyle, akademisyenleri davet ederek bir istişare toplantısı yaptı. İstişare toplantılarının desteğiyle kusursuz ve orijinal bir projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, projenin uygulanmasıyla birlikte, büyük küçük bütün besicilerin eşit ve profesyonel hizmet alacaklarını kaydetti. 

Bölgede besicilik yapan vatandaşların sıkıntılarını yerinde inceleyip, talepleri üzerinde hassasiyetle çalıştıklarını vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, “Belediyemiz, şehir merkezinde kalan ve hemen taşınması gereken besicilerimizin sorunlarına kayıtsız kalmayıp böyle bir projeyi üreterek çözümün merkezi olmayı tercih etmiştir.

Belediyeler, kentlerin kırsal bölgelerdeki planlamalarının da sorumlusu olup çözümün de merkezi olacaktır. Bölge yönetimi çok önemli süreçtir. Belediyemiz, planlanan alanlarda bölgenin yönetim ve organizasyonunu üstlenmektedir. Bu bölge kurallar dahilinde, disiplin içerisinde gerçekten bu işi yapan ve büyümek isteyen besicilerimize öncülük edecek. Kayserimizin besicilikte geri kalmaması için bu ve benzeri alanlara ve projelere olan ihtiyaç herkes tarafından bilinmektedir" dedi. 

Başkan Çolakbayrakdar, şöyle devam etti," Bu istişare toplantımızda Belediyemizin başlatarak belirli bir noktaya getirdiği ana plana ve siz değerli paydaşların süreçlere, alt planlara katılımları ve katkılarını konuşacağız, süreçleri değerlendireceğiz.

Kocasinan Belediyesi tarafından hazırlanan bu projeyi başlıklar halinde;  arazi, ölçüm, besicilerin istatistiki incelenmesi, besi ahırları, parsel dağılımları, bölgenin yönetim şekli, kanuni süreç, altyapı yönetimi, atık yönetimi, karantina bölgesi ve sürecin diğer unsurları hakkında size bilgiler aktaracağım."

 İlgili birim müdürleriyle, akademisyenlerin ve meslek temsilcilerinin katıldığı toplantı, bilgilendirmenin ardından istişare ile devam etti. İstişare  toplantısına katılanların da desteğini alan Başkan Çolakbayrakdar bu projeyle; kontrolün kolaylaşacağı, uzmanlığın artacağı, hizmette kalitenin mutlak olacağı günlerin besicileri beklediğini ifade etti. İstişarede ortaya konan görüşlerin de dikkate alınacağının altını çizen  Başkan Çolakbayrakdar, bu çerçevede çalışmaların derinleştirileceğini belirterek 

toplantıyı sonlandırdı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39