• BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Kocasinan Belediyesi'ne Kudüs'ten Misafir Geldi

Kocasinan Belediyesi'ne Kudüs'ten Misafir Geldi
Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Kudüs'ün insanlık için çok önemli bir şehir olduğunu söyledi.
Kudüs Üniversitesi Kalkınma Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Salabi ve öğrencileri Başkan Bekir Yıldız'ı makamında ziyaret ederek Türkiye'nin ve Kayseri'nin gelişimi, kalkınmasıyla ilgili bilgiler alarak Kudüs'e davet etti.

Daha önce çeşitli vesilelerle Kudüs'e gittiğini hatırlatan Başkan Bekir Yıldız, "İnsanlar arasında bu tür iyi ilişkilerin gelişmesinin faydalı olduğunu düşünüyor ve teşvik ediyoruz. Sizin de Kayseri de olmanızdan büyük memnuniyet duyuyoruz. Kudüs denince Peygamberimizi, İsra ve Miraç Hadisesi'ni hatırlıyoruz. İnsanlık tarihi boyunca Kudüs yeryüzünde büyük bir anlam ifade etmektedir. Kudüs'ü yerinde gördüm, gezebildiğim kadar gezdim. Kudüs şimdi bile gözümün önünde canlanıyor " dedi.

Başkan Bekir Yıldız konuşmasına şöyle devam etti, " Filistinliler bizim kardeşimizdir onun dışında bir düşüncemiz yok. Kayseri Kudüs kadar kadim bir şehir olmasa da aşağı yukarı Milattan önce 3000 yıllarına kadar bilinen tarihi var. Genel olarak ticaret şehridir, ticaret üssüdür. Kudüs'e Değişik vesilelerle gittim. Bundan sonra da gitmeyi arzu ederim. Zaten gelecek haftalarda Sayın Başbakanımız ziyaret edecek. Sizi Kayseri'de her zaman görmek isteriz. Zihnen farkımız gönül olarak farkımız yok."

Prof. Dr. Ömer Salabi de konuşmasında," Kudüs Üniversitesi Kalkınma Fakültesi öğrencilerimiz Türkiye'nin nasıl geliştiğini, bu gelişmişlik düzeyine gelmek için ne gibi projeler yaptığınızı öğrensin istedik. Kudüs Üniversitesi 1933 yılında kuruldu. Üniversitemizde 15 fakülte, 13 bin öğrenci ve bin 200 öğretim üyesi var. Biz de İnşallah Türkiye gibi olmak istiyoruz. Kudüs Üniversitesi'ne sizi davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
Filistin heyeti Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinin de Filistin'e ilgiyi artırdığını ve heyecan uyandırdığını söyledi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39