• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

KOCASİNAN BELEDİYESİ’NİN DENETİMLİ SERBESTLİK HASSASİYETİ

KOCASİNAN BELEDİYESİ’NİN DENETİMLİ SERBESTLİK HASSASİYETİ
Ahmet Çolakbayrakdar Sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerinden birini.

Denetimli Serbestlikten yararlanan ve kamu yararına çalışma cezası bulunan hükümlülerin toplumsal yaşama kazandırılması için çalışma yürüten Kocasinan Belediyesi ve Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı örnek bir işbirliğine imza attı. İmzalanan protokol sayesinde, Savcılık tarafından belirlenen mahkumlar belediye birimlerinde çalışıyor. Meslek edinerek topluma kazandırılmaları amaçlanan hükümlüler ayrıca sosyal ve kültürel etkinliklerden ücretsiz faydalandırılacak. 
Konuyla ilgili bir açıklama yaparak sosyal belediyeciliğe dikkat çeken Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar “Sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerinden birini yine Kocasinan Bölgesi’nde hayata geçirdik. Denetimli serbestlikten yaralanan yurttaşlarımız, yapacakları çalışmalarla hem kente fayda sağlayacak hem sosyal yaşama daha kolay adapte olabilecek. Bu protokolü devam ettirerek topluma fayda sağlamayı sürdüreceğiz” dedi.
Başkan Çolakbayrakdar açıklamasında şu ifadeleri kullandı “Denetimli Serbestlik; hapis modeline alternatif daha çağdaş ve ülke ekonomisine ekonomik ve sosyal yararı olan, suça sürüklenen çocuklar ile şüpheli, sanık, mağdur ve hakkında tedbir bulunan çocuk ve yetişkinlerin topluma kazandırılmaları için yapılan çalışmaların bütünüdür. Aynı zamanda denetimli serbestlik toplum temelli bir uygulamadır. Bu sistemle suç işleyen bireylerin rehabilite edilerek yeniden topluma kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu yükümlüler temizlik, bakım ve onarım, çevre düzenlemesi, ağaç dikimi gibi çeşitli hizmetlerde ücretsiz olarak kamu kurumları ve kamuya yararlı derneklerde çalıştırılmaktadırlar. Bu çerçevede hükümlüler belediyenin park ve bahçelerinin bakımında günde 4 saat görev alıyor. Denetimli serbestlik kapsamında mesleği olmayanlar, cezalarının son bir yılını bu şekilde tamamlıyorlar. Bu program, Suç işleyen ve Denetimli Serbestlik Sistemi içinde bulunanların topluma kazandırılması ve rehabilitasyonunu amaçlamaktadır.”
Kocasinan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü İrem Yıldırım ise Denetimli Serbestlik Müdürlüğüyle imzalanan protokolden memnun olduklarını ifade ederek, uygulama kapsamında sokak, park ve bahçe temizliğinde yaklaşık 55 hükümlünün çalıştığını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39