• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Kocasinan Birlik Beraberlik Aşuresi Dağıttı

Kocasinan Birlik Beraberlik Aşuresi Dağıttı
Farklı, yeni, orijinal hizmetlerle adından söz ettiren Kocasinan Belediyesi Birlik ve Beraberlik Aşuresi dağıtarak hizmetlerini renklendirmeye devam ediyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ak Parti il Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç, Milletvekili adayları İsmail Karayel ve Kadircan Gökalp Cuma Namazı Sonrası Tarihi Kurşunlu Camii yanındaki Meydan Parkı'nda  2 bin kişiye birlik ve beraberlik aşuresi dağıttı. Taner Yıldız Muharrem Ayı'nın önemine dikkat çekerek birlik ve beraberliğin öneminin altını çizerek, "Bugün 10 Muharrem, Aşure Günü. En az 10 peygamberin 10 ayrı mucizesinin olduğu gün, o yüzden her birimizde manevi değeri çok yüksek olan bir gün. Türk’ün Kürde, Kürdün de Türk’e zimmetli olduğu; alevinin sünniye, sünninin de alevi’ye zimmetli olduğu gündür, bugün. O yüzden her birimiz birlik ve beraberliğimizi ön planda tutacak harç olarak aşuremizi dağıtacağız. Bolluğun bereketin inşallah fazlalaştığı, yeşerdiği ve fakir fukarayla zenginin birleştiği, buluştuğu bir gün olarak bu aşure gününü değerlendireceğiz" diye konuştu.  

unnamed-(2)-038.jpg

Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliği ihtiyaç hissedilen bir dönem yaşandığını vurgulayan Yıldız," O yüzden bunu doğru bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Ben Kayserili hemşerilerimizin Aşure Günü'nü bu vesile ile tebrik ediyorum. Allah sağlık sıhhat içerisinde nice günlere ulaştırmasını Allah’tan niyaz ediyoruz" şeklinde konuştu. 

 Muharrem Ayı'nın İslam değerleri arasında çok özel bir yeri olduğunun altını çizen Başkan Ahmet Çolakbayrakdar da "Aşurenin içinde çok çeşitli ve farklı tatlarda pek çok gıda maddesi var. Her birinin tadı birbirinden farklı ama bir araya geldiklerinde muazzam bir tatlıyı oluşturuyor. Toplum da böyledir, çok farklı özelliklere sahip insanlardan oluşuyor. Bu nedenle birlik ve beraberlik içinde sımsıkı birbirimizden ayrılmamalı, ayırmak isteyenlere 

de fırsat vermemeliyiz" dedi.  

Kocasinan Belediyesi olarak Muharrem ayının 10. günü olan Aşure Günü kutlamak için 2 bin kişilik aşure yaparak dağıttıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar," Tüm İslam Alemi'nin Muharrem Ayı’nı kutluyorum. ’Muharrem Ayı’nın 10. Günü'nün tabi ki İslam Dünyası'nda farklı bir anlamı var. Bugün Kerbela'da Hz Hüseyin Efendimizin şehit edildiği bir gündür. Bundan dolayı İslam Dünyası'nın acı günüdür. Bununla birlikte diğer tarafta hatırlanması gereken ve bilinmesi gereken bir konuda güzel bir aşure geleneğimizdir. Burada gördüğünüz gibi Aşurenin içerisinde çok farklı gıdalarımız birlik ve beraberlik içerisinde sunuluyor. Bu, birlik ve beraberliğin ülkemizde de, toplumumuzda da yansımasını, bugünlerin birliğimizin, beraberliğimizin sembolü olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. İnşallah bu gün buna vesile olur. Bütün İslam aleminin Aşure Gününü kutluyorum. Bunu geleneksel hale getireceğiz’’ dedi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39