• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Kocasinan Erkilet Kavşağına Erciyes’i İşleyecek

Kocasinan Erkilet Kavşağına Erciyes’i İşleyecek
Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kuzey Çevreyolu’nun Erkilet Kavşağı ile birleşen noktasındaki yonca yaprağı kavşağa çiçeklerle Erciyes’i işleyeceklerini söyledi.

Erkilette yonca yaprağı kavşakta yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Çelik kavşaktaki dörtte birlik bölümde kış mevsimine rağmen çalışmaların büyük bir gayret ve özveriyle sürdürüldüğünü belirterek; “Kuzey Çevreyolu’nun Erkilet Kavşağı’ndaki peyzaj çalışmalarımız 64 kişilik ekibimizle bütün hızıyla devam ediyor. Kesme çimle yapılan çimlendirme işini inşallah bugün itibarıyla bitirmiş olacağız. Yonca yaprağı olarak nitelendirilen alanın dörtte birlik bölümünün ağaçlandırma çalışmalarını da tamamladık” dedi. 

 

Başkan Çelik çimlendirilen alana Erciyes Dağı siluetini çiçeklerle işleyeceklerini belirterek şöyle devam etti; “Bu alanın tam ortasına da Kocasinan Belediyemizin logosunu çiçeklerle işleyeceğiz. Karşı yamaca ise yine bal çiçeği bitkisiyle Erciyes Dağı siluetini işleyeceğiz. Böylece şehrimizin girişindeki bu alan şehrimize yakışır bir vitrin olacak.

Gayretli çalışmalarından dolayı Park Bahçeler Müdürü ve ekibine teşekkür ediyorum. Kış mevsimine rağmen soğuk havada son derece titiz çalışıyorlar.” Yonca yaprağı kavşağın sadece dörtte bir alanının dolgusu için 600 kamyon toprak taşındığını vurgulayan Başkan Çelik, ”Bu alanın tamamı için 3 bin kamyon bitkisel toprak temin ettik. Yine altyapı olarak sondajla su çıkararak otomatik sulama sistemini tamamladık. Bahar aylarıyla beraber çalışmalarımızın tamamı bitmiş olacak. Çimlendirme işleminin yanı sıra ağaçlandırma çalışmaları da devam ediyor. Yüksek boylu ağaçlar da dikildi.  

Bu ağaçların büyük çoğunluğu, Büyükşehir Belediyemiz tarafından 

yapılacak katlı kavşak çalışmaları sırasında refüjlerden sökülen ağaçların 

nakledilmesiyle temin edildi. Bu ağaçlar artık hayatına o kavşakta değil, bu 

kavşakta devam edecek, buradaki vitrinimizde yeşerecek” diyerek sözlerini 

noktaladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39