• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Kocasinan, Oymaağaç'ta Kurban Pazarını Açıyor

Kocasinan, Oymaağaç'ta Kurban Pazarını Açıyor
Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar, Kurban Bayramı hazırlıklarına başladıklarını, layıkıyla kurban ibadetinin yerine getirilmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Bayramda vatandaşların kurbanlarını huzur içinde keserek dini vecibelerini layıkıyla yerine getirebilmeleri için tedbirler aldıklarını vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, “Geçen yıl kurban ibadetinin nasıl çok daha modern şartlarda yapılabileceğini üstün teknolojik donanım ve kusursuz bir organizasyonla ispatlamıştık. Bu konuda tecrübeliyiz ve tecrübemizi geliştirerek bu yıl da huzur içinde Kurban Bayramı yaşanması için çalışmalara erken başladık" dedi.

Kurban Satış Pazarı'nın 10 Eylül 2015 Perşembe günü Oymaağaç'ta açılacağının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar," Bu modern organizasyon sayesinde geçen yıl burada satış yapan besiciler açısından  çok verimli olmuştu. Bu yıl besicilerden çok daha büyük talep var. Vatandaşın lenihe rekabet oluşması için biz de bu yıl pazarı erken kurarak önemli besicileri de davet ettik. Satış noktalarında bugün itibarıyla son birkaç boş yer kaldı. Kurban satıcılarının da işini kolaylaştırmak, gelen vatandaşlarımıza da yardımcı olmak amacıyla iyi bir planlama yaptık. Pazarda kurulacak çadırların, kurban satış yerlerinin, satış yapacak besicilerin yatacağı yerlerin tamamını nokta olarak belirledik. Mescit, otopark, danışma noktası, seyyar duş, yemek bölümleri, lavabo, tuvalet gibi donatıları da hazırladık. Bu yıl ulaşım için Büyükşehir Belediyesi de Oymaağaç'taki Kurban Satış ve Kesim Yeri'ne otobüs seferleri düzenleyecek" diye konuştu. Kurban organizasyonundan vatandaş ve esnafın çok memnun kaldığına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar," 2 büyükbaş, 6 küçükbaş modern kurban kesim ünitelerinde çok hijyenik kesim yapılıyor. 10 dakikada büyükbaş kurban kesiliyor, poşetlenip sahibine teslim ediliyor. Bu hız ve kolaylık vatandaşın büyük beğenisini aldı. Bugün gelen satıcılardan kurbanını alan vatandaşlar hemen kurban kesim sırasını da alıyor.  Kesimhanelerde günde ortalama 250 büyükbaş, 500 küçükbaş kurban kesilebilecek. Fatih, Mimarsinan, Turgut Reis, Beyazşehir ve Yenimahalle’de kesim üniteleri olacak. Diğer semt pazarlarında da kesim yapılabilecek. Kurban satış yerinin nezih mekanlar olmasını istiyoruz. Bu nedenle hızlı hareket edip titiz davranıyoruz" şeklinde bilgiler verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39