• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

KOCASİNAN ŞEHRİN GİRİŞ KAPILARINI RENKLENDİRECEK

KOCASİNAN ŞEHRİN GİRİŞ KAPILARINI RENKLENDİRECEK
Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erkilet Bulvarı ile Kuzey Çevre Yolu’nu kesiştiren 60 bin metrekarelik yonca yaprağı şeklindeki kavşağı renklendireceklerini söyledi.

Fen İşleri Müdürü Ali Bulu ile Park ve Bahçeler Müdürü Cüneyt Canıdemir’den çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Mustafa Çelik, “Kocasinan, Kayseri’nin giriş kapısı konumundadır. Havaalanı, otobüs terminali, tren garı ve şehrimizin ana ulaşım arteri Kuzey Çevreyolu da Kocasinan sınırları içerisinde bulunmaktadır. Kayseri’ye gelen misafirlerimizin şehir hakkındaki ilk izlenimleri bu giriş kapılarında oluşmaktadır. Bu nedenle şehrin giriş kapılarını yeşillendireceğiz, renklendireceğiz” dedi.

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün gündeminde olmasına karşın yıllardır yapılmayan bu bölgenin atıl vaziyette kalmasının içlerine sinmediğini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, ”Kayseri’ye giriş yapan misafirlerimizin bu görüntüyle şehir hakkında olumsuz bir intiba edinmesi içimize sinmediğinden bu alanı düzenleme ve yeşillendirme ihtiyacı hissettik” şeklinde konuştu.

Başkan Çelik konuşmasına şöyle devam etti, ”Kocasinan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’yle Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün projelendirme çalışması sonucu 60 bin metrekarelik alanın yeşillendirilmesi, çiçeklendirilmesi ve ağaçlandırılması işini başlattık. İnşallah kısa süre içerisinde Erkilet Bulvarı ile Kuzey Çevreyolu’nun kesiştiği yonca yaprağı görünümündeki kavşağı tertemiz ve cennet gibi bir bahçe haline getireceğiz. Zemininde çimlendirme yapılacak alanın orta kısmına çeşitli renk ve kokularda çiçekler ekip, kenarlarını da ağaçlandıracağız. Büyükşehir ve Kocasinan Belediyesi’nin çalışmaları sonucu yerinden alınan ağaçları buraya taşıdık. Kış gelmeden buradaki çalışmalarımızı tamamlamış olacağız.”

Park ve Bahçeler Müdürü Cüneyt Canıdemir de önümüzdeki sezon için Kocasinan sınırları içerisinde bulunan park ve bahçelerde kullanılmak üzere 220 bini lale soğanından oluşan 70 farklı türde 450 bin çiçek alımı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Başkan Çelik, çam fidanlarının dikimini gerçekleştirerek, Erkilet Camii Kebir Muhtarı Hayati Yurt ile birlikte ilk cansuyunu verdi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39