• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Kocasinan’da Faaliyet Raporuna Kabul

Kocasinan’da Faaliyet Raporuna Kabul
Kocasinan Belediye Meclisi, 2012 Yılı Başkanlık Faaliyet Raporu’nu kabul etti. Rapor görüşülürken oturumu Kenan Başyazıcıoğlu yönetti. Başkan Bekir Yıldız da meclis üyeleriyle birlikte oturdu.

Başkan Bekir Yıldız, rapor hakkında yaptığı konuşmada,” Üç belediye, devletin her kurumuyla işbirliği ve dayanışma içinde insanların hayatını kolaylaştırma gayretiyle çalışıyoruz. Kayseri, Kocasinan tarafında gelişmeye başlamıştır. Adliye Sarayı, İstinaf Mahkemesi, 1 milyar liraya yapılacak Bölge Hastanesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Avrupa’nın merkezi olacak Mobilya Kent, Anadolu Harikalar Diyarı’nın Kocasinan’da olması bunu gösteriyor” dedi.

Devlet Demiryolları Raylarının taşınmasıyla ilgili olarak ihalelerin yapıldığını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, "Yoğun bir inşaat çalışması var. Rayların taşınmasıyla ulaşımda 200 bin nüfusumuz rahatlayacak, yeni yerleşim mekanları, ticaret alanları, yollar ve imar çalışmalarını hızlandıracağız. Bu da rayların taşınmasıyla çok yakından ilgili. 2012 yılında da çok ölçülü, anlayışlı ve seviyeli bir çalışma dönemi yaşadık. Eksiklerimizin her an olabileceğini bunların düzeltilmesi gerektiğini bilen insanlarız. Ben gösterdiğiniz çaba, anlayış ve katkılarınızdan dolayı meclis üyesi kardeşlerime, fedakar personelimize teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra yapılan oylamada 2012 yılı Faaliyet Raporu oyçokluğuyla kabul edildi. Ardından Meclis diğer gündemlerini görüşerek karara bağladı.

Meclis içi seçimlerde Encümen üyeliklerine Filiz Ertürk, Mustafa Usta ve Mehmet Özdemir, İmar Komisyonuna Ahmet Tahir Gül, Ahmet Çolakbayraktar, Halil Büyüknalbant, Sevilay İlkentapan ve Tuncer Küçük, Plan ve Bütçe Komisyonuna Mustafa Kükürtçüoğlu, Leyla Öztürk, Ragıp Dost, Hasan Odabaşı ve Kazım Hasilik bir yıllığına seçildi. Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu oluşturulurken üyeliklerine Sevilay İlkentapan, Çiğdem Yağcıoğlu, Filiz Ertürk, Leyla Öztürk ve Neslihan Sel Kırçıl oybirliğiyle seçilirken Ak Partili ve MHP'li erkek üyeler kadınların eşitlik ilkesine uymadığı şeklindeki şikayete Başkan Bekir Yıldız," Onlara bir fırsat verelim, ne yapacaklar bekleyelim" diyerek çözüme kavuşturdu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39