• BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Kocasinan'da iftarlık

Kocasinan'da iftarlık
Kocasinan'da askıda iftarlık yüzleri güldürüyor

Sosyal belediyecilikte örnek olan Kocasinan Belediyesi hizmetleriyle vatandaşın her anında yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda 2016 yılında ‘Askıda İftarlık’ uygulamasını hayata geçiren Kocasinan Belediyesi, uygulamayı bu yıl da devam ettirerek, ilçe sakinlerinin yüreğine bir kez daha dokundu. Uygulama sayesinde iftar ezanına yetişemeyen vatandaşlar, iftarlarını sokakta açabiliyor. 
Kocasinan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Sahabiye Medresesi önünde konumlandırılan ‘Askıda İftarlık’ uygulaması ile Ramazan Ayı’nın ilk gününden itibaren iftara yakın saatte vatandaşa hizmet vermeye başladı. Vatandaşlar zaman zaman askıdaki iftarlıklarını Başkan Çolakbayrakdar’ın elinden alıyor. Sokakta vatandaşlarla sohbet eden ve esnafı ziyaret eden Başkan Çolakbayrakdar, esnafa zemzem suyu ve hurma da ikram ediyor.
‘Sofralarımız ayrı olsa da gönüllerimiz birlikte’ sloganıyla yola çıktıklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, iftarını sokakta açmak zorunda kalan vatandaşların huzurlu ve mutlu bir şekilde iftarlarını yapabilmeleri amacıyla ‘Askıda İftar’ projesini hayata geçirdiklerini vurguladı.
Ramazanda da gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri’nin önemli caddelerinde vatandaşlara askıda iftarlık uygulamasıyla kandil simidi, su ve hurma dağıttıklarını belirterek, “İftar vakti gideceği yere yetişemeyen vatandaşlara, ilçenin farklı noktalarında ikramda bulunarak iftarlarını açmalarını sağlıyoruz. Oruçlarını açmalarına vesile olduğumuz her vatandaşımızın huzuru ve mutluluğu bizim de mutluluğumuzdur. Vatandaşlarımıza iftarlık ikram ederek, gönlümüzde var olduklarını ve gönüllerinde var olduğumuzu gösteriyoruz. Aynı sofrada yer alıyoruz. Böylelikle vatandaşlarımızla birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusu içinde gönül birliği oluşturuyoruz. İkramlarımızla gönülden gönüle iletişim kurduk” ifadelerini kullandı.
Ramazan Ayının maneviyatı açısından ‘Askıda İftarlık’ uygulamasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Uygulamanın Ramazana has olması güzel ve hayırlı bir iştir. Bu çalışmayı Peygamber Efendimizin; ‘Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz’ hadisinden yola çıkarak başlattık” değerlendirmesinde bulundu.
Başkan Çolakbayrakdar, “İlçe sakinlerine hizmet etmenin ve bu hizmetin güler yüz olarak dönmesinin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” diye sözlerini noktaladı
Vatandaşlar, büyük beğeni toplayan uygulamayla ilgili olarak Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkürlerini ileterek, belediyenin dini ve özel günlerdeki bu tür uygulamalarını takdirle karşıladıklarını ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39