• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Kocasinan’dan Eğitime Tarih Desteği

Kocasinan’dan Eğitime Tarih Desteği
Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, öğrencilerin, tarih, kültür, hakkında doğru bilgiler edinmesi için eğitime destek verdiklerini söyledi.
Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, öğrencilerin, tarih, kültür, hakkında doğru bilgiler edinmesi için eğitime destek verdiklerini söyledi.

Başkan Bekir Yıldız, Ustalar, Alimler ve Sultanlar adlı Osmanlı Tarihi’ni anlatan belgesel filmi eğitimin hizmetine sunmak istediklerinin altını çizerek belgesel filmleri İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan’a teslim etti.

Belgesel filmin senaryosunu Kültür Bakanlığı’nın ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın izleyerek onayladığını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız,” Güzellik olduğuna inandığımız bu belgeseli önce size takdim edelim istedik. Bu, Osmanlı’nın Ertuğrul Gazi’den başlayarak Kanuni Sultan Süleyman’a kadar olan dönemini anlatmaya çalışan bir yapım, bir sinema belgeseli. Zatıâlinize biz takdim edelim uygun görürseniz çocuklarımız, gençlerimiz izlesin. Siz de faydalı bulursanız isteriz ki tarihimiz çocuklarımıza aktarılsın. Bu niyetle, kasetten satın aldık. Faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Son günlerde toplumda tarihe karşı ciddi bir merak artışı olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan da” Tarihi doğru okumak ve öğrenmek lazım. Maalesef birçok anlamda tarihte var olan şeyler mevcut eserler tarafından yanlış gösterilebilme durumu söz konusudur. Özellikle son zamanlarda tarihimizin doğru anlaşılması adına çok ciddi faaliyetler gösteren arkadaşlar var. Çocuklarımızın çok daha sağlıklı, Kültür Bakanlığımızın kontrolünden de geçmiş bir şekilde geçmişimize ışık tutacak tarihi öğrenmeleri çok önemli. İnşallah biz de bu aldığımız kasetleri en ücra köşedeki bütün öğrencilerimize ulaştırırız. Eğitim camiası adına teşekkür ediyoruz başkanım” diye konuştu.

Başkan Bekir Yıldız,” Benim yüreğimi yakan birkaç konu var. Mesela Çin tarihiyle alakalı elinizi attığınızda bir tanesi 50 dizilik 50 tane film çıkar karşınıza. İşi gücü sürekli kendi tarihini lanse etmekle geçen Amerikan kovboylarının artık dedelerini sülalelerini tanıdık. O Kaliforniya’daki dağları herkes tanıdı. Biz bu hususta oldukça geride kaldık diye düşünüyorum” diye sözlerini bitirdi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39