• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

KOCASİNAN'DAN MUHTEŞEM RAMAZAN PROGRAMI

KOCASİNAN'DAN MUHTEŞEM RAMAZAN PROGRAMI
KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇOLAKBAYRAKDAR:

 On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelişiyle ilgili bir açıklama yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en üst düzeye çıktığı Ramazan ayında Kocasinan Belediyesi olarak, iftar buluşmaları, ramazan sohbetleri, orta oyunu ve tiyatro gösterilerinden oluşan etkinliklerle ilimiz sakinlerinin huzurlu bir ‘Ramazan’ geçirmelerine katkı sağlayacaklarını belirtti. 

 

KAYSERİ'DE,YAŞANAN-HABERLER.KAYSERİNEWS.COM-GOOGLE'DAN-TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.FACEBOOK-TWİTTER-SAYFASI-TAKİP-BEĞEN

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts


Ramazan ayını dolu dolu geçirmek isteyen vatandaşlar için birçok etkinlik düzenlediklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Ramazan ayı denince 11 ayın sultanı, rahmet, mağfiret ayı, ebedi saadeti kazanma ayı aklımıza geliyor.

Manevi iklimin yaşandığı mübarek bir ay olan Ramazan da, hayır ve bereket artar, Allah'ın rahmeti, sağanaktan boşanırcasına yağar. Gönüller yumuşar, paylaşma, dayanışma ve karşılıklı anlayış zirve yapar, gönüllere sevgi dokunur.

Belediye olarak biz de Ramazan ayının bereketini, feyzini beraber yaşamak adına önemli organizasyonlar yapıyoruz” ifadesini kullandı. Geçen yıllarda gerçekleştirdiği organizasyonlarla takdir topladıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, hem çocuklar hem de büyükler için Ramazan etkinlikleri hayata geçirdiklerini vurgulayarak, “Geleneksel hale getirdiğimiz ‘Ramazan Programları’ bu yıl 13 farklı merkezde gerçekleşecek, ‘Şehri Ramazan’ Kocasinan'da dev programlarla muhteşem bir şekilde kutlanacak.

Ramazan etkinlerinin ilki 7 Haziran Salı günü başlıyor. Mahallelerde kuracağımız iftar sofralarında on binlerce kişiye iftar vereceğiz. Hatipler, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle gönüllere seslenecek. Önemli sanatçı ve gruplar, Kocasinan’da sevenlerinin karşısında olacak. Ramazan ayının bu bereketli, mutlu ve kardeşlik duygularıyla dolu zamanlarını iftardan sahura kadar sürdüreceğiz” dedi.


Ramazan’ın sıcak yaz aylarına denk gelmesinin, iftar ve sahur arasına ayrı bir renk kattığını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, “Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Kocasinan sakinlerini, sokak iftarlarında bir araya getirdik.

Bu sene de on binlerce kişiyi aynı sofrada bir araya getireceğiz. İftar programlarımız; aynı semtte yaşayan mahalle sakinlerinin buluştuğu, Ramazan ayının huzurunun en yoğun hissedildiği anlar olacaktır. Mahallede düzenlenecek iftar sofraları kurulacak yeni dostluklara, ilçe halkının kaynaşmasına, sosyal birlikteliğin güçlendirilmesine de katkı sağlayacaktır.

Böylelikle Ramazan geleneğini sürdürecek ve Ramazan ayının maneviyatına uygun toplumsal kaynaşmayı sağlayacağız” diye konuştu. Ramazan programlarında çocuklara özel programlar düzenlediklerine de değinen Başkan Çolakbayrakdar, “Minik yavrularımızın dikkatlerini çekecek hazırlıklar yaptık. İftardan hemen sonra başlayacak çocuk etkinlerinde minikler aileleriyle birlikte Ramazan’ın neşesini doyasıya yaşayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.


Kent sakinlerinin huzur içinde bir Ramazan Ayı geçirmeleri için en ufak ayrıntıyı dahi düşündüklerini kaydeden Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’da bulunan cami ve mescitler sürekli olarak ekiplerimiz tarafından temizleniyor. Ramazan Ayı öncesinde ekiplerimiz Kocasinan’da bulunan bütün ibadethanelerin temizliğini tamamladı” ifadesini kullandı.
Başkan Çolakbayrakdar, Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını, şehrimize, ülkemize, tüm İslam alemine ve insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesini dileyerek sözlerini tamamladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39