• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

Kocasinan’ı Ranta Kurban Etmeyeceğiz

Kocasinan’ı Ranta Kurban Etmeyeceğiz
Kocasinan Belediye Meclisi, 2011 Yılı Başkanlık Faaliyet Raporu’nu kabul etti. Rapor görüşülürken oturumu Kenan Başyazıcıoğlu yönetti. Başkan Bekir Yıldız da meclis üyelerinin yanında oturdu.
Başkan Bekir Yıldız, rapor hakkında yaptığı konuşmada, Kocasinan Belediyesi’nin kendi fonksiyonunu düzgün ve kararlı biçimde uygulamaya devam ettiğinin altını çizerek, ”Önce üç belediye sonra diğer belediyelerle başladı ve devam ediyor. Devletin ne kadar kurumu varsa her biriyle işi artıran, kolaylaştıran işbirliği ve dayanışma içinde israfsız şekilde insanların hayatını kolaylaştırma gayretiyle çalışıyoruz. Coğrafyamızın büyümesi, şehrin Kocasinan tarafında gelişme istidadını getirmiştir. Kayseri, bundan sonra daha çok Kocasinan’da genişleme kabiliyetine ulaşmıştır. Adliye Sarayı, İstinaf Mahkemesi, 1 milyar liraya yapılacak bin 600 yataklı Bölge Hastanesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Avrupa’nın merkezi olacak Mobilya Kent, İç Anadolu’da kesinlikle cazibe merkezi olacak Anadolu Harikalar Diyarı’nın Kocasinan’da olması ufku gösteriyor” dedi.

MHP’li meclis üyelerinin eleştirilerini de cevaplandıran Başkan Bekir Yıldız, “Çarpık yapılaşmaya asla izin vermeyen, insanca yaşamaya müsait bir kararlılıkta yürüyoruz. Bunun için bilerek Kocasinan’ı ve araziyi kesinlikle ranta çevirmemek, ranta kurban etmemek kararındayım. İnsanca yaşamaya uygun sosyal donatılar, hizmet alanları okul, park, bahçeler gibi insana hizmet edecek alanların daha fazla olmasına dikkat ederek bölgemizde imar planlarını bu yönde yapmaya çalışıyoruz. Geçen yıl bütçede gelir artıları oldu. Belediyemize bütçenin başında planlanmayan para girdi Buna sebep hiçbirimizin bilmediği yeniden yapılandırmadır. Bütçenin gelir kalemlerinde fazla olan işletme tarafında olduğumun altını çiziyorum” diye konuştu.

Bir kamu kurumu olan Kocasinan Belediyesi’nin eksiksiz ve kusursuz olduğunu hiçbir zaman söylemediğini vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, “Eksiklerimiz noksanlarımız olacaktır. Kusur ve eksiklerimizin her an olabileceğini bunların düzeltilmesi gerektiğini bilen insanlarız. Ben katkılarınızdan, gösterdiğiniz çaba ve anlayıştan dolayı tüm meclis üyesi kardeşlerime teşekkür ediyorum“ şeklinde konuşmasını tamamladı.

Daha sonra yapılan oylamada 2011 yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis ardından diğer gündemlerini görüşerek karara bağladı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39