• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Kocasinan’ın çocukları Çanakkale ruhunu yaşattı

Kocasinan’ın çocukları Çanakkale ruhunu yaşattı
Kocasinan Belediyesi tarafından milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirilmesi amacıyla kurulan Kocasinan Çocuk Kulübü üyeleri,

 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü dolayısıyla ‘Biz Hep Buradayız 1915’ adlı tiyatro oyununu sergiledi. 
Yeşil Mahalle Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve eşi Fatma Çolakbayrakdar, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, davetliler ve vatandaşlar katıldı. 
Savaşa giden gençlerin ailelerinden ayrılışının dramatik bir şekilde anlatıldığı oyunda, cephede yaşanan anlar sahneye kondu. Minik oyuncular, usta oyuncuları aratmayan performanslarıyla göz doldurdu. İzleyicilerin zaman zaman duygu dolu anlar yaşadığı tiyatro gösterisinin sonunda bir konuşma yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla çocukların güzel ve anlamlı bir oyun sergilediklerini vurgulayarak, “Öncelikle bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı, sıhhatli hayırlı ömürler diliyorum. Şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin Afrin’ de terör örgütlerine yönelik olarak sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda yeni bir zafer daha yazıldı. Rabbim, kahraman ordumuzu muzaffer eylesin. Huzur içinde yaşamış olduğumuz; Anadolu topraklarında, kıyamete kadar hür ve özgür bir şekilde yaşamayı Mevlam, bizlere nasip eylesin. Şu bilinsin ki; bin yıldır bu topraklarda özgür yaşadığımız gibi bundan sonra da bayrağımızın gölgesi altında, ezan sesiyle bu vatan toprağında yaşamaya devam edeceğiz. Hiçbir güç ve hiçbir terör örgütü ve yandaşları bu topraklarda emellerine ulaşamayacaktır” ifadelerini kullandı. 
Kocasinan Akademi Çocuk Kulübü üyelerinin başarılı bir oyun oynadıklarına da dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sergilemiş olduğu oyunda, emeği geçen herkesi tebrik ediyor, onları kutluyorum. Çocuk Kulübümüzün bütün amacı; milli ve manevi değerlerimize bağlı bir nesil yetiştirmektir. Bu noktada yavrularımız için elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Bütün gayretimiz; Güçlü Türkiye’nin yarınları olan evlatlarımızın daha iyi bir şekilde yetişebilmesi içindir. İnşallah hizmetlerimizle yarınlarımız daha iyi olacak” diye konuştu. 
Başkan Çolakbayrakdar, konuşmasının ardından minik oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39