• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

Koç'tan hükümete büyük övgü

Koç'tan hükümete büyük övgü
Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi Koç hükümetin ekonomi politikalarını çok beğendiğini söyledi.
Koç Üniversitesi'nin 19. dönem mezunları için Rumelifeneri Kampüsü'nde düzenlenen törende konuşan Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Rahmi Koç'tan hükümete yönelik çarpıcı açıklamalar geldi.

'DÜNYADAKİ GÜÇ ODAKLARI KAYMIŞTIR'

Rahmi M. Koç törende yaptığı konuşmada, Koç Üniversitesi'nin dünyanın en iyi 250 üniversitesi arasına girdiğini vurgulayarak, yeni hedeflerinin ilk 100 üniversite arasında yer almak olduğunu belirtirken Dünya ekonomisindeki son gelişmeleri de değindi ve mezunlara; "Dünyamızda iç dinamikler değişmiş ve güç odakları kaymıştır." diye seslendi.

Koç Üniversitesi'nin en başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir vakıf üniversitesi olduğunu belirten Rahmi M. Koç; "Koç Üniversitesi'ne girmek bir ayrıcalıktır. Vehbi Koç Vakfı olarak bu başarıyı daha da ileriye götürmek için geceli gündüzlü çalışmaktayız. Araştırma-geliştirme çalışmalarımız sağlam adımlarla ilerlemektedir. Ar-Ge çalışmaları için elde ettiğimiz fonlarda büyük artış olmuştur. Üniversite endüstri ilişkilerinde örnek ortaklıklar kurulmuştur" dedi.

EKONOMİMİZ ÇOK İYİ YOLDA

Törende gençlere seslenen Rahmi M. Koç, ekonomideki son gelişmelere de dikkat çekerek şunları söyledi: "Dünyamızda iç dinamikler değişmiş ve güç odakları kaymıştır. Amerikan ekonomisi yavaş yavaş kalkınırken, Avrupa ekonomisi tersine küçülmekte ve Euro bölgesinde alarm zilleri çalmaktadır. Çin'in yavaşlaması, Japonya'nın hala sıfırda olması ve de Hindistan'ın artık büyümemesi, dünya ekonomik parametrelerini aşağıya çekmektedir. Ülkemiz dünya krizini ağır bir fatura ödemeden atlatmıştır. Tarihinde ilk defa IMF'e bütün borçları ödemiş ve helalleşmiştir. Başka dış borçlarımız ve cari açık devam ediyor olsa dahi bu çok önemli bir başarıdır. Ekonomimiz bu yıl yine nispeten sevindirici bir büyüme sergileyecek ama buna rağmen ülkemizin dış gelişmelerden etkilenmemesi mümkün değil." dedi.

GENÇLERE TAVSİYELER

Gençler ve iş arayanlar arasında da rekabetin keskin olduğunu belirten Rahmi M. Koç gençlere şöyle seslendi: "İşte böyle bir dünyaya adım atıyorsunuz. Bugün atılacağınız hayatı iyi bilmeniz önemlidir. Kendinize güvenin ama başkalarının tecrübelerinden de yararlanmayı ihmal etmeyin. İşinizi severek yapın çalışmaktan yılmayın. Dolayısıyla dikkatli olmanız, hadiseleri yakından takip etmeniz, çok çalışmanız, hata yapmamaya özen göstermeniz ve de gelen fırsatları kaçırmamanız lazımdır" dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39