• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Köfte Patates yapan eşini 40 yerinden bıçakaldı

Köfte Patates yapan eşini 40 yerinden bıçakaldı
İstanbul'da, 12 yaşındayken kaçırarak 6 yıl nikâhsız yaşadığı Mahmure Karakule'yi köfte patates pişirmesine kızıp 40 yerinden bıçaklayarak öldüren Zülfikar Bakıryapan "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet, "cinsel istismar” suçundan ise 12 yıl hapis cez

Duruşmada söz alan sanık Avukatı Sait Sağlam müvekkilinin mağdureye yönelik cinsel saldırı suçunun yasal unsurları oluşmadığını belirtirken, Zülfikar Bakıryapan’ın tahrik altında kalarak eylemi gerçekleştirdiğini ifade etti.

“12 yaşında kaçırılma olayına katılmıyoruz” diyen avukat Sağlam “Mağdure kaçırılmamıştır ve kendi isteğiyle gelmiştir. Her ne kadar rapor verilse de biz raporları kabul etmiyoruz. Cinsel saldırı suçları oluşmamıştır” dedi.

Duruşmada daha sonra son savunması yapan sanık Bakıryapan, “Yapmamam gereken şeyler yaptım. Allah katında çok pişmanım” diye konuştu.Kararını açıklayan mahkeme, Zülfikar Bakıryapan'ın mağdure ile gayri resmi evlendiği ve henüz 12 yaşındayken cinsel saldırıda bulunduğu sabit görüldüğünü belirtti. Kararda sanık Bakıryapan'ın mağdureyle evlendiği tarihte 17 yaşında olduğu, eylemini öldürdüğü tarihe kadar sürdürdüğü ifade edildi.

Bakıryapan'ın mağdureye karşı cinsel saldırı suçunu birçok kez tekrarlaması nedeniyle 12 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verilirken, kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanık Bakıryapan’a verilen cezalarda herhangi bir indirime gitmedi.Kararın okunmasının ardından salonda izleyiciler arasında yer alan sanık Zülfikar Bakıryapan’ın annesi baygınlık geçirdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Fatih’te 18 Temmuz 2012’de yaşanan olayda; eşine sürekli şiddet uygulayan Zülfikar Bakıryapan (31), Mahmure Karakule’yi, iki çocuğunun gözleri önünde önce sopayla dövmüş, ardından ekmek bıçağıyla 40 yerinden bıçaklamıştı. Genç kadın hayatını kaybederken, çocuklarını da yanına alan zanlı polise teslim olmuştu.

iha

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39