• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

KONAÇ: KADINA ŞİDDETİN,ÇOCUĞA İSTİSMARIN, YAPILDIĞI ŞEHİRDE YAŞIYORSAK

KONAÇ: KADINA ŞİDDETİN,ÇOCUĞA İSTİSMARIN, YAPILDIĞI ŞEHİRDE YAŞIYORSAK
BARO BAŞKANI FEVZİ KONAÇ'TAN, TOPLUMSAL DUYARLILIK ÇAĞRISI:

b2-033.jpg

''BİZ, TOPLUMDA KADINA ŞİDDETİN OLDUĞU, ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMARIN YAŞANDIĞI BİR ÜLKEDE, BİR ŞEHİRDE YAŞIYORSAK, BUNA DUYARSIZ VE İLGİSİZ KALAMAYIZ''

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Türkiye'nin son zamanlarda magazin haberleriyle beraber, çocuk suçlarıyla yüzleşir hale geldiğini ifade ederek, ''Biz, toplumda kadına şiddetin olduğu çocuğa cinsel istismarın yaşandığı bir ülkede bir şehirde yaşıyorsak buna duyarsız ve ilgisiz kalamayız'' dedi. 
Kayseri Barosu ve Sümer Lisesi tarafından, Kayseri Adalet Sarayı içerisindeki Baro Toplantı Salonu'nda ''Çocuk Suçları, Çocuk Suçlular ve Suçun Önlenmesi'' konulu seminer düzenlendi. Seminere, Sümer Lisesi Müdürü Murat Şimşek, öğretmenler ve bazı avukatlar katıldı. Seminerde konuşan Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, ''Toplantıda, bizzat konunun muhatapları olan hakim ve savcılarımız çocuk suçları ve soruşturmalarıyla ilgili sunum yapacaktı. Devlet bürokrasisine takıldık. Hakim ve savcının toplantıda sunum yapmak için HSYK'dan izin almaları gerektiği son anda ortaya çıktı, bu yüzden gelemediler. Keşke böyle olmasa, sizin karşınıza çıkabilselerdi" diye konuştu.
Baro Başkanı Fevzi Konaç, ''Türkiye son zamanlarda magazin haberleri ile beraber çocuk suçlarıyla yüzleşir hale geldi. Gün geçmiyor ki şiddete konu olan bir çocuğun yargılandığını, bir suça karıştığını, bir cinayetin içerisinde olduğunu, uyuşturucu madde bağımlılığından kaynaklanan bir suça karıştığını, kasten adam yaralama bu konu ile ilgili olarak hakaret suçları işlediğini görmeyelim, duymayalım. Bu konu ile ilgili olarak toplum duyarlılığı artmadığı takdirde istatistiklere bakıldığında Adalet Bakanlığı ve TÜİK verilerine göre çocuk suçlarının arttığını hep beraber müşaade ediyoruz. Kimimiz magazin haberlerinde bunlara müşaade ediyoruz, kimimiz ise televizyon programlarında gözetliyoruz ve bu konu bizim kapımızı çalana kadar duyarlılığımızı sorgulamıyoruz'' ifadelerini kullandı.
Konaç, çocukların karıştıkları suçların önlenmesinde aileden sonra öğretmenlere çok büyük görevler düştüğünü belirterek, şunları kaydetti:
''Ancak önemli bir topluluk olarak, öğretmenler olarak, acaba Adliye’ye dönüp sınıflarınızdan baktığınızda ne görüyorsunuz? Dışarısında Adalet Sarayı yazan güzel bir binanın içerisinde sizin muhatap olduğunuz gençler, ne sıkıntılarla yüz yüze geliyor? Bunlardan haberdar olmaya ihtiyacınız vardır diye düşünüyorum. Toplumsal hastalıklar ile mücadelede Barolar çok etkin ve önemli sivil toplum örgütleri arasında birinci sıraya gelebilecek bir yerdedir. Dolayısıyla biz toplumda kadına şiddetin olduğu, çocuğa cinsel istismarın yaşandığı bir ülkede, bir şehirde yaşıyorsak buna duyarsız ve ilgisiz kalamayız. Sokaktaki çocuk bizim çocuğumuz ve geleceğimiz demektir. Bu algıyla biz Baro olarak hassasiyet göstermeye gayret ediyoruz. Belki siz bu suçlarla yüz yüze gelmiyorsunuz, belki okulunuzda bunlar ile karşı karşıya değilsiniz ama her gün Çocuk Mahkeme ve Savcılılarında sizin yaş grubu olarak eğittiğiniz çocuklar bir takım suçlar ile yüz yüze.''
Konuşmasında, çocuk suçlarıyla ilgili dikkat çekici örnekler de veren Konaç, ''Çocuğun suça gidişinde en önemli engel, aileden sonra, okul ve öğretmenlerdir. Bu yüzden öğretmenlerimizden suçun önlenmesi noktasında yardım istiyoruz" dedi.
Seminerde, TÜİK verilerine göre, 2008, 2012 yılları arasında çocuk suçluların sayısı verilerek, bu suçlarla karşılaşan çocukları mahkemelerde nelerin beklediği anlatıldı.

iha

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39