• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

Korkunç cinayet

Korkunç cinayet
Konya’da 5 yıl önce işe gitmek için evden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 29 yaşındaki Kemal Akın’ı “Yengesiyle ilişkisi var” dedikodusu nedeniyle ağabey, yengesi ve yengesinin kardeşlerinin öldürdüğü ortaya çıktı. Akın’ı dövdükten sonra el
Merkez Selçuklu ilçesi Beyhekim Mahallesi Uysallar Sokak’ta bulunan ve eşinden ayrılarak yalnız yaşayan 29 yaşındaki Kemal Akın, 28 Kasım 2007 tarihinde aniden ortadan kayboldu. Çalıştığı ayakkabı imalathanesine gelmemesi üzerine iş yerinden Akın’ı merak eden patronu olan eniştesi durumu ağabeyi Ali Akın’a bildirdi. Ali Akın’da kardeşinden haber alamayınca polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu. İlk yapılan aramalar sonrasında Akın bulunamadı.

Kemal Akın’ın uzun süre bulunamaması üzerine Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ve Kayıp Şahıslar Büro Amirlikleri özel bir çalışma yaptı. Akın’ın tüm resmi kayıtlarını inceleyen polis yaşam belirtisine ulaşamadı. Şahsın ölmüş olabileceğini düşünen dedektifler daha önce kayıp şahıslardan çözdükleri birbirinden farklı cinayet olaylarının da tecrübesiyle bu yönde araştırmaya başladı.

Polis, bir süre önce eşinden boşanan ve yalnız yaşamaya başlayan Akın’ın çevresini incelemeye aldı. Ayrıldığı eşinin kardeşleri tarafından öldürülmüş olabileceği ihtimalini de değerlendiren polis aylarca bu yönde çalışma yaptı ancak olumlu bir sonuca ulaşamadı. İş yerindeki çevresinde de aynı çalışmayı yapan polis, yine şüpheli bir durumla karşılaşmadı. Annesi ve babasının Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Sorgun Köyünde ikamet ettiğini öğrenen polis, bu kez Akın’ın kendi ailesine yöneldi. 100’den fazla kişiyle görüşen polis ilk ipucunu buldu.

"VANLI AYŞE YALANINI UYDURDULAR"
Polis, Kemal Akın’ın köyde ve kendi çevresinde yengesi Hacer A. (39) ile birlikte olduğu yönünde dedikodu çıktığını öğrendi. Bu yönde çalışma yapan polis, Hacer ile eşi Mehmet A’nın (38) 2010 yılında ifadelerine başvurdu. Hacer ve Mehmet A., Kemal’in kaybolmasından haberleri olmadığını belirterek, “Vanlı Ayşe diye biriyle birlikteydi en son onu uğurlayacaktı ortadan kayboldu. Belki Vanlı Ayşe dediği kızın yakınları bir şey yapmıştır” diyerek polisi başka tarafa yönlendirmeye çalıştı. Dedikodu olayını öğrendikten sonra Hacer ile Mehmet A’dan şüphelenmeye devam eden polis, akıllarında soru işareti kalmaması için Vanlı Ayşe olayını da araştırmaya başladı. Polis uzun süre Vanlı bayanlar ve Ayşe isimli bayanlar üzerinde Kemal Akın’ın kaybolduğu tarihler arasında birçok noktada araştırma yaptı. Fakat Vanlı Ayşe diye birinin olmadığını belirledi.

KAYIP OLDUĞU GÜN SABAH AĞABEYİNE GİTMİŞ
Polisin günlerce yaptığı görüşmeler sonrasında Kemal Akın’ın olay günü sabah ağabeyi Mehmet ile yengesi Hacer A’nın evine gittiği belirlendi. Karı-koca o gün Kemal bize gelmedi demesi üzerine çelişkiler ortaya çıkmaya devam etti. Mehmet A’nın o gün işe gitmesi nedeniyle bir türlü taşları yerine oturtamayan polis, araştırmalarını titizlikle sürdürdü. Polis, Mehmet A’nın dışında eşi Hacer A’nın kardeşlerini de araştırmaya karar vererek harekete geçti. Hacer A’nın eşiyle aynı adı taşıyan ve Isparta’da gazino işleten kardeşi Mehmet A. (35) ile diğer kardeşleri Abdurrahman A. (26) ve Meryem S’nin (37) Kemal Akın’ın kaybolmadan bir gün önce ablasının yanına geldikleri ve bir gün sonra gece gittiklerini öğrendi. Hacer A’nın eşi ve kardeşlerinin Kemal Akın’ı öldürmüş olabileceğini düşünen polis harekete geçti.

TALİMATI AĞABEY VERDİ CİNAYETİ KAYINBİRADER İŞLEDİ
5 yıllık bir çalışma sonrası tamamlanan dosya nedeniyle Cinayet Büro Amirliği ekipleri eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda cinayete karıştıkları düşünülen ağabey Mehmet A., eşi Hacer A., Hacer A’nın kardeşleri Mehmet A., Abdurrahman A. ve Meryem S. gözaltına alındı. Ayrı ayrı odalara konulan şüpheliler suçlarını itiraf etti. Ağabey Mehmet A, “Eşim Hacer ile kardeşim Kemal’in dedikodusu çıkmıştı. Bende durumu eşimin kardeşlerine anlattım. Eşim eve çağırdı, kardeşleri de öldürmüş. Ben evden ayrılmıştım” dediği öğrenildi.

İPLE BAĞLAYIP ÖLMESİNİ BEKLEMİŞLER
Kardeşinin ölümünü itiraf eden Mehmet A’dan sonra ikinci itiraf cinayeti işleyen Hacer A'nın kardeşi Mehmet A’dan geldi. Dedikoduların rahatsızlık vermesi üzerine konuşmaya çağırdığını Kemal Akın ile kavga ettiklerini belirten cinayet şüphelisi Mehmet A., “Ben ona vurdum, kafasını çarptı yaralandı. Elini ve ayağını bağladım, sonra öldü. Geceleyin Bozkır ile Ahırlı ilçesi arasında bir araziye cesedini attım” dedi.

Şüphelilerden Hacer A’nın da olay günü Kemal Akın’ı eve çağırdığını söylediği, diğer şüpheliler Abdurrahman A. ile Meryem S’nin de cinayet anında orada olduğu iddia edildi. Şüphelilerden Mehmet A cesedi attığı yeri gösterdi. Polis yaptığı araştırmada Kemal Akın kaybolduktan bir süre sonra şüphelinin gösterdiği yerde insan kafatası ile kemiklerinin bulunduğu ortaya çıktı.
Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler “tasarlayarak adam öldürme” suçundan adliyeye sevk edildi.
Faili meçhul cinayetin olmadığı Konya kent merkezinde Cinayet ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri bu yıl içerisinde 2 kayıp olayından daha cinayeti ortaya çıkarmış ve şüphelilerini adalete teslim etmişti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39