• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

KOŞANER'in ikinci kaseti internete düştü!

KOŞANER&#39in ikinci kaseti internete düştü!
Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kaydının 2. bölümü internete düştü
Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kaydının 2. bölümü internete düştü.

Terörle mücadelede hata, ihmal ve zafiyetlerin itiraf edildiği, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kaydı gündeme bomba gibi düşmüştü. O ses kaydında itirafların devamının geleceğinin notu düşülmüş ve VARAN 2: BEKLEYİN denilmişti.

Emekli Org. Işık Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kaydının 2. bölümü video paylaşım sitesi dailymotion.com'da yayınlandı.

Konuşmanın bir bölümünde ise kayıtlı sesin 'Yani ben Işık Koşaner olarak dava açabilirim' demesi ise dikkat çekti.

BALYOZLA İLGİLİ ÇARPICI SÖZLER

Ses kaydından satır başları ise şöyle:
Yasa ve yönetmeliğin dışında hareket ettik. Hep böyle olacak zannettik
35. madde kalsa ne olur? Bizim görevimiz biter mi?
Biz niye buradayız?

Erlere kimi itini gezdiriyor kimi evini boyatıyor
OYAK vergi verirse emekli ikramiyemiz azalır.
İşte Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ikinci ses kaydının konu başlıklarıyla ayrıntıları şöyle...

ERGENEKON'U BİLEMEDİ AMA BALYOZ'U YAKINDAN TANIDI...

Ergenekon hakkında bende bir şey bilmiyorum. Ama balyoz hakkında birşeyler söyleyebilirim.
Bir takım ele geçen bulgular nedeniyle silahlı kuvvetlerimizin pekçok personeli maalesef çeşitli suçlamalar nedeniyle soruşturma altında. Bazıları tutuklandı, çıktı tekrar girdi. En büyüğü işte ergenekon diye bir olay çıktı. Onun tam teferruatını ben de tam olarak yav nedir bu ergenekon. Nerden çıktı. Kim ne halt etti filan. Çeşitli iddialar var ben de bilmediğim için bir şey söylemek istemiyorum. Ama balyoz hakkında bir şey söylemek istiyorum.

BELGELERİ İMHA ETTİK SANDIK...

Balyozla ilgili, bizde her şey imha edilmişti. Her şeyi iddianameden öğrendik. Şimdi balyoz denen yani 1. Ordu Komutanlığı karargâhında 2003 yılında yapılan bir plan seminerinden dolayı ortaya atılan bu iddialar hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. Arkadaşlar, bu olayla ilgili seminerle ilgili evrakların hepsi imha edilmiş olduğu için olay ortaya çıkınca bir şey bulamadık. Araştırdık Genelkurmayı, Kara Kuvvetlerini, 1. Ordu'yu, ya nedir bu, ne diyorlar bunlar filan. Balyoz malyoz hiçbir evrak bulamadık. Bir tane mesaj çıktı. Bunun için bir girişim yapamadık. Beklemek zorunda kaldık.

NAMERDİN ELİNE MALZEME VERDİK

Biliyorsunuz bir gazeteci gitti bir çuval evrak verdi falan CD'ler midiler. O gazeteciye. O dönem içerisinde o CD'leri de ele geçiremedik. Bize ne kadar doğru yazıldı ne yaptı onu da bilemiyoruz. Ne zaman ki iş iddianame hazırlandı vs. Bu CD'ler elimize geçtiği zaman olayın ne boyutta olduğunu neyin iddia edildiğini açık açık anladık. Balyozda, bize üzen taraf neyimiz var neyimiz yok çaldırmışız. Konuşmalarımız dâhil.ne konuşuyorsak var adamların ellerinde, namerdin eline malzeme verdik.

HER ŞEYİMİZİ ÇALDIRMIŞIZ

Şimdi bizi üzen taraf arkadaşlar birinci orduda her şeyimizi çaldırmışız. Her şeyimizi. Seminerle ilgili seminerle ilgili neyimiz var neyimiz yok çaldırmışız yetkisiz kişilere ulaşmış konuşmalarımız dâhil. Esas rezalet bu. Nasıl bu olur yav, nasıl bu olur. Ne konuşuyorsak var adamların elinde. Sıkıntı burda. Bu rezilliği yapmışız. Balyozun hikayesi bu. Suç olan kısmı da işin içerisinde olabilir, onu burada kaydı-ihtiyatla sayıyorum. Ama bunlar hep bizim aleyhimizdeki kişilerin eline çok güzel malzeme verdi. Maalesef Namerdin eline malzeme verdik.

Balyozun, günahı, vebali 1.orduya ait.karargâhtan böyle planlar nasıl dışarı çıkar izahı yok kim verdi, biz verdik. Biz verdik. Hiç kimseyi suçlayamayız. Bunların günahı, vebali, hatası koskoca birinci orduda bir plan semineri yapılıyor tüm planlar tüm teferruatıyla milletin elinde şimdi. Bir de bu rezalet var. Nasıl olur yav, bir ordu karargâhından bu bilgiler
Nasıl çıkar yaa. Nasıl çıkar izahı yok. İzahı yok.

ASKER ŞEHİDİ BIRAKTI, MAAŞ PEŞİNE DÜŞTÜ?


Oyak vergi verirse emekliliğimizde aldığımız paradan yüzde 15 kesilecek. Şimdi bunun mücadelesini veriyoruz. Birincisi arkadaşlar OYAK Ordu Yardımlaşma Kurumu'yla
uğraşıyorlar. Biliyorsunuz Ordu Yardımlaşma Kurumu tamamen bizlerin maaşlarından kesilen işte bu kadar yıldır kesilen paralarla oluşturulan bir kurum. Şimdi OYAK'ı kamu kurumu olarak kamu kurumu olarak kabul etme eğilimindeler. Öyle olunca işte biz bazı vergilerden muafız. Biliyorsunuz sosyal yardımlaşma kurumu olmamız hasebiyle bazı vergilerden filan muafız. Ama kamu kurumu olduğumuz zaman olursak, ki kamu ihale kurulu böyle istiyor mahkemeye verildi, mahkeme maalesef lehimize karar vermedi, o zaman vergi vermek durumunda kalacağımız için işlemlerden dolayı emekliliğimizde falan alacağımız
Paralarda bayağı yüzde onbeş civarında falan düşme sözkonusu olacak. Şimdi bunun mücadelesini veriyoruz. Biliniz diye söylüyorum. İşte maalesef propagandanın sonucu bu vergiden dolayı bir sıkıntı içindeyiz.

35. MADDE OLSA DA OLUR, OLMASA DA....

Halkımız endişeli ama halkımızı korumak için 35. maddenin bir yerde yazması gerekmez. Biz bunun için varız. Kimse bize akıl öğretemez. Halkımız biraz endişeli gibi gözüküyor. Şimdi kim ne derse desin arkadaşlar, kim ne söylerse söylesin. Bunun bir yerde yazması da gerekmez. Hani diyorlar ya 35. maddeyi kaldır da bilmem ne maddeyi koy. İster koy ister koyma. Biz silahlı kuvvetler olarak bunun için varız. Bu bizim doğal tarihi görevimiz. Kimse bunun hakkında bize akıl öğretemez. Kimse bunun aksini bize söyleyemez. O zaman bizim Varlığımızı inkâr ederiz. Bunu diyemez. Biz de bunu söylediğimiz zaman bazılarının hiç hoşuna gitmiyor. Biz bunu söyleyeceğiz. Ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da omuz omuza dimdik başımız dik vazifemizi müdrik bu duygularla kol kola omuz omuza görevimizi yapmaya
Devam edeceğiz. Bunun başka hiçbir çıkar yolu yok.

ÇOK YANLIŞ ŞEYLER YAPTIK

Sayıştay kanunu değişince para işleri çok ciddiye bindi. Arkadaşlar Sayıştay Kanunu değişti.
Biliyorsunuz. Çok dikkat ediniz. Para işleri bundan sonra çok ciddiye bindi. Sayıştay denetleyecek. Sıkıntı olur yönergemizde bilmem nemizde. Ne diyorsa onun dışına katiyen çıkmayınız. Ombudsman denen adam bize gelecek hesap soracak. Bu durumlara
Gelmemizin sebebi biziz. Hatalar yaptık. Bir de bu kamu denetçiliği ombudsman denen sistem yakın zamanda şeye girecek. Bu da her türlü idari şikâyette Ombudsman denen adam bize de gelecek hesap soracak. Diyecek siz bu adamı dövmüşsünüz niye dövdünüz. Böyle bir ihtimal de var, ama daha yakında değil, kanun çıkacak. Bu sıkıntılı durumlara gelmemizin sebebi arkadaşlar maalesef biziz. Biziz. Bizleriz. Hata yaptık. Yanlış şeyler yaptık. İşte evrakımıza bilmem nemize sahip olmadık. Çaldırdık. Ortalıkta rastgele konuştuk. Konuşmalarımızı duydular. Ona buna suç yüklediler. Bilir bilmez konuştuk.

KİMİ İTİNİ GEZDİRİYOR, KİMİ EVİNİ BOYATIYOR

Herkesin gözü üzerimizde. Erleri kullanma işini yavaş yavaş kaldıralım. Yoksa kaldırtacaklar. Nasıl üzerimizde. Kim hangi asker kanunsuz iş yapıyor? Hangi subay erleri kullanıyor. Hangi subay, General, Amiral her neyse, itini köpeğini bilmem nesini askere gezdirtiyor. Okuyorsunuz değil mi gazetede. Hangi subay çocuğnu arabayla bilmem nereye gönderiyor. Eşini bilmem nereye gönderiyor. Herkesin gözü üzerimizde. Hiçbir şey artık gizli değil. Herkes birliğine sahip olsun. Şu er kullanma işini yavaş yavaş piyasadan kaldırmamız lazım. Evinin badanasını askere yaptırıyor hey Allah'ım.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39