• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Koşaner'e mahkeme yolu gözüktü

Koşaner'e mahkeme yolu gözüktü
Çukurca'da 2009'da mayın patlamasında şehit olan 7 askerden er Demirci'nin annesi patlayan mayınların TSK'ya ait olduğu iddialarıyla ilgili eski Genelkurmay Başkanı Koşaner'in tanıklığını talep etti


Hakkari Çukurca'da 2009'da, askeri birliğin mayına basması üzerine 7 askerin şehit olduğu olayla ilgili davanın duruşmasında, önceki gün şehit olan 24 asker anıldı. Şehit annesi, mayınların TSK'ya ait olduğu yönünde konuşmaları basına yansıyan eskiGenelkurmayBaşkanı Işık Koşaner'in tanık olarak dinlenmesini talep etti. Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuksuz sanıklardan Tuğgeneral Zeki Es, "ameliyat olduğu gerekçesiyle" katılmazken, Kurmay Albay Rıza Atilla Erdoğan ve Nurettin Altay ile avukatları, müdahil olarak şehit askerlerden Deniz Demirci'nin annesi Raziye Demirci, babası Halil Demirci ve avukatları katıldı.

SES KAYDI SORULACAK

Mahkeme Başkanı Mehmet Yüzbaşıoğlu önceki günkü duruşmaya "Bugün toprağa düşecek 24 şehide Allah rahmet eylesin. Türkiye'nin başı sağ olsun" diyerek başladı. Duruşmaya müdahil olarak katılan şehit askerlerden Deniz Demirci'nin annesi Raziye Demirci de "Benim gibi bağrı yanan anneler var. 'Milletimizin başı sağ olsun' bile diyemiyorum. Şehit haberlerinden dolayı yıkıldım. Televizyonlarda Işık Koşaner barım barım bağırdı, 'Mayın döşendi, askerler alnından vuruldu' diye. Onun ifadesini almanı istiyorum senden" dedi. Demirci'nin avukatı İsmail Kılıç da eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in dava ile ilgili bilgisi olduğu kanaatinde olduklarını belirterek, Koşaner'in tanık olarak dinlenilmesini istedi. Mahkeme heyeti, Koşaner'e ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının mevcut olup olmadığına ilişkin olarak Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığına yazı yazılması, eğer böyle bir ses kaydı varsa yazı geldikten sonra Koşaner'in tanık olarak dinlenip dinlenilmemesine karar verilmesi yönündeki ara kararını verdi.

sabah
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39