• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

KOSB’den Bayırbucak’a gönül köprüsü

KOSB’den Bayırbucak’a gönül köprüsü
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi ve Türk Kızılay’ı Kayseri Şubesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen kampanya.
KOSB ÖNCÜLÜĞÜNDE TOPLANAN 12 TIR'LIK YARDIM KONVOYU TÜRKMENLER İÇİN YOLA ÇIKTI

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) ve Kızılay Kayseri Şubesi tarafından başlatılan yardım kampanyası neticesinde toplanan 12 TIR'lık yardım konvoyu, Bayırbucak Türkmenleri'ne ulaştırılmak üzere Öncüpınar Sınır Kapısı’na dualar ile uğurlandı. 
KOSB ve Kızılay Kayseri Şubesi tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan 80 ton gıda ve 103 ton muhtelif yardımlar Bayırbucak Türkmenleri'ne ulaştırılmak üzere Öncüpınar Sınır Kapısı'na gönderildi. 12 TIR'dan oluşan yardım konvoyu için düzenlenen uğurlama törenine, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç ve hayırseverler katıldı.
Törende bir konuşma yapan KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "Kızılay ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi iş birliği içerisinde başlatmış olduğumuz hayır kampanyasına, hayırsever Kayserili sanayicilerimizin desteği ile birlikte 12 TIR’lık yardımları göndereceğiz. Kayseri’nin sanayicisi her zaman olduğu gibi devletinin yanında olmuştur. Sanayicilerimiz nerede bir kanayan yara görseler oraya merhem olmak için birlik ve beraberlik içerisinde yardım için birleşiyorlar. Çok kısa bir zaman içerisinde de iş birliği içerisinde 12 TIR’dan oluşan yardımı toplamış bulunmaktayız. Bugün bizler evlerimizde ailelerimiz ve çocuklarımız ile rahat otururken, Bayrıbucak Türkmenleri bulundukları coğrafyada ciddi manada sıkıntı çekiyorlar. Bizim de el birliği içerisinde bu sorunlara destek olmamız gerekiyordu. İnşallah en kısa zamanda da devletimiz o bölgede ki sorunları çözer ve bir daha da İslam coğrafyası ve Müslüman Türk devletleri bu sıkıntıyı yaşamaz. Bugün 2 TIR yatak, 2 TIR un, 1 TIR çocuk bezi, 1 TIR keçe ve 103 ton civarında da gıda toplandı ve bugün Kayseri’den gönderdik. Hayırseverlerimize ve kampanyamıza destek veren kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda sınırımızın etrafındaki bu tehlikenin bitmesini, Bayırbucak Türkmenleri ile beraber ülkemize gelmiş olan 2.5 milyon civarında ki Suriyelinin de en kısa zamanda vatanlarına dönmelerini Allah’tan niyaz ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç da, “Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’müm önderliğinde Türkmen vatandaşlarına yapılan bağışların gönderilmesi için burada bulunmaktayız. Organize sanayi bölgesi başkanına, bağış yapan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Bundan önce yine Kızılay Kayseri Şubesi tarafından götürülen Kayseri Büyükşehir Belediyesi önderliğinde, şeker fabrikası yönetim kurulu başkanlığına da teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, “Kayseri yardımları ile anılan bir şehir. Bir o kadar da hayırseverliği ile anılan bir şehir. Allah yapılan bu yardımlar neticesinde bizim ekonomik gücümüzü kendisi tesir ediyor. Nerede böyle bir sıkıntı olursa Kayseri her zaman elini ve ayağını açıp koşacaktır” diye konuştu.
Türkiye'nin güneyinde 3 yılı aşkın süredir acı olaylar yaşandığını söyleyen Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Ülkemizin güneyinde 3 yılı aşkın bir süredir acı olaylar yaşanıyor. Suriye’de 3’e 5’e bölünmüş insanlar maalesef birbirlerine kıyıyorlar. Komşumuzda yaşanan bu iç karışıklıklar da ülkemizi olumsuz olarak etkiliyor. 2.5 milyonu aşkın Suriyeli ülkemizde misafir olarak bulunuyor. Yaklaşık 50 bini aşkın Suriyeliyi de Kayserimizde kamu kuruluşlarımızın iş birliği ile, hayırsever kurumlarımızın desteği ile Kayseri olarak destek oluyoruz. Onların eğitim, gıda ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Son haftalarda maalesef Bayırbucak Türkmenlerine karşı da ciddi saldırılar olamaya başladı. Geçtiğimiz hafta ülkemizin sınırına yaklaşık 40 bine yakın Türkmen gelerek orada Kilis Valiliği’mizin koordinasyonunda yine devletimizin destek ve himayeleri ile hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Yaklaşık 1 hafta önce Kilis valimizde Türkmenlerin ihtiyaçlarını gidermek için bizlerden destek talep etti. Kayserili sanayicilerimiz ve hayırseverlerimiz de Kızılay başkanlığımızın koordinasyonunda bugün 12 TIR’lık bir yardımı o bölgeye gönderiyoruz" dedi.
Yardım konvoyu, Diyanet İşleri Başkanlığı eski yardımcısı Necmettin Nursaçan'ın ettiği duanın ardından uğurlandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39