• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Kredi Kartı Kullanıcılarına Çok Kötü Haber!

Kredi Kartı Kullanıcılarına Çok Kötü Haber!
Bankalar her geçen gün müşterilerinden ekstra para koparabilmek için yeni icatlar çıkarıyor.


Konut kredisi borcunu erken kapatanlardan erken ödeme cezası alan bankalar şimdi de kredi taksitini gününden önce ödeyenlerden 60 TL'ye varan "erken taksit tahsilatı" almaya başladı. Hesaplarından kesilen bu ücreti görenlerin www.sikayetvar.com'a gönderdikleri ortak şikayetleri ise "Pazar gününe denk gelen ödememi cuma günü yaptım. Banka erken ödenen taksit için de ceza kesti" şeklinde oldu.

ERKEN TAKSİT TAHSİLATI

Bankalar kredi taksitlerini geç ödeyenlerden gecikme ücreti alınca kredi ödemesi hafta sonuna denk gelen tüketiciler hafta sonuna girmeden kredi taksitlerini ödediler. Kredi taksitlerini gününden önce ödeyenler bankadaki hesaplarını kontrol ettiklerinde ise "erken taksit tahsilatı" kesildiğini görünce şok oldular. Bankaların aldığı bu ücreti eleştiren tüketiciler yazdıkları şikayetlerle bankaları topa tuttular.

"ÖDEMEMİ DÜZENLİ YAPTIĞIM İÇİN BANKA BENİ CEZALANDIRDI"

"05/04/2013 cuma günü bankadan kullanmış olduğum konut kredisinin 1.600 TL olan ilk taksitini ödemiş bulunmaktayım. Kredimin ödenmesi gereken tarih olan 07/04/2013 günü pazara gününe geldiği için ödeme erken yapılmıştır. Hesabımda 170 TL varken hesabımdaki paranın eksildiğini fark ettim. Hassasiyetimin karşılığı olarak banka işlemi iki gün erken ödediğim için tarafımdan toplamda 32, 42 TL 'erken taksit tahsilatı' adı altında kesinti yapmıştır. Banka ödememi düzenli yaptığım halde beni cezalandırmaktadır merak etmekteyim. Kesilen ücretin iadesini istiyorum."

YENİ UYGULAMAYA DİKKAT!

"Bankadan konut kredisi kullandım ve kredi ödemelerimi ayın 23′ünde yapmam gerekiyor; ödemelerimi hep internetten yaptım; daha önce gününden farklı bir tarihte ödemeyi denediğimde buna izin vermiyor ve uyarı veriyordu. Aralıkta ayın 23′ü pazar gününe denk geldiği için bir önceki iş günü olan cuma günü bu işlemi yapabileceğimi düşünerek ödeme yapmayı denedim ve herhangi bir uyarı ya da hata mesajı almadan kredi ödemesini gerçekleştirdim. Ancak daha sonra erken taksit tahsilatı açıklaması ile 61.55 TL daha kesilmiş olduğunu gördüm. Banka para iadesini reddetti, bunun standart uygulama olduğunu söyledi ama web sitesinin yakın zamanda değiştiği ve kredilerin daha erken tahsil edilemezken edilebilir hale geldiği bilgisini de aldım; bu konuda uyarı mesajı da vermeliler, haksızlık var."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39