• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

KSMMMO-10. ANADOLU ODALARI PLATFORMU KIRŞEHİR’D​E YAPILDI

KSMMMO-10. ANADOLU ODALARI PLATFORMU KIRŞEHİR’D​E YAPILDI
KSMMMO- Anadolu’da faaliyet gösteren Ankara, Eskişehir, Kayseri, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Sivas, Yozgat ve Bilecik İli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odalarının oluşturduğu Anadolu Odaları Platformu’nu
Platform Dönem Sekreteri Kayseri SMMM Odası Başkanı Suat Özsoy konuşmasında, 10. Anadolu Odaları Platformu’na ev sahipliği yapan Kırşehir SMMM Odasına teşekkür ederek, Anadolu Odaları Platformu Toplantısına ikinci kez iştirak eden TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı’nın ve TÜRMOB yöneticilerinin katılımıyla da Toplantının bir kez daha büyük anlam kazandığını söyledi.

Platform kurulduğundan beri Anadolu Odalarının da mesleğe katkılar sunacağını belirten Özsoy, her Toplantıda sıcak gündem maddelerinin tartışılarak TÜRMOB Genel Başkanı ve Yöneticilerine de direk sunulduğunu belirtti. Anadolu Odalarının bu toplantılarının Türkiye’de de gündem oluşturduğunu ifade eden Özsoy “Geçtiğimiz günlerde TÜRMOB Genel Başkanımız Nail Sanlı ile beraber Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e olan ziyaretimizle başlayıp yine diğer Oda başkanlarımızla birlikte TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek’i ve Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı’yı da makamında ziyaret ettik.

Bu ziyaretlerle sorunlarımızı karar mekanizmalarına birinci ağızdan iletiyor olmamız da meslek camiası açısından büyük önem arz etmektedir. Özellikle Türk Ticaret Kanunu, Bağımsız Denetçilik, Kamu Gözetimi ve Muhasebe Standartları Denetim Kurulu ile beraber mesleğimiz çok önemli hale gelmiştir. Tabii ki, hiçbir Kanun, mevzuat sancısız olmayacaktır. İnanıyorum ki bu süreç içerisinde meslektaşlarımız hak ettiği yerlere gelecektir” diye konuştu ve Toplantıya katılan tüm Odalara teşekkürlerini sundu.TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı ise konuşmasında erenler, şairler, ozanlar kentinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, onuncu toplantının da birlik beraberlik içinde geçmesinden mutluluk duyduğunu belirtti. 1-7 Mart Muhasebe Haftası münasebetiyle TÜRMOB olarak bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Sanlı, TÜRMOB olarak Oda başkanlarıyla birlikte Anıtkabir'i ziyaretle başlayan etkinliklerin, TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek’i ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı’yı makamında ziyaretle sona erdiğini bildirdi.

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’i Muhasebe Haftası öncesinde ziyaret ettiklerini söyleyen TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, Kayseri SMMM Odası’nın yapmış olduğu Türkiye Sektörel Muhasebe Uygulamaları Sempozyumu’nu da içine alacak şekilde Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’den de bir randevu talep edildiğini ve kendisine de bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. Sanlı konuşmasında, daha önceki Platform Toplantılarında da talep edildiği üzere TÜRMOB olarak mesleki sorunları siyasi ortama taşıdıklarını ve diplomatik bir dille usulünce ülke sorunlarından da ayırmadan dile getirip bir rapor halinde Sayın Cumhurbaşkanına sunma imkânı bulduklarını ifade etti. Ayrıca Sermaye Piyasası Kanunu’nun TBMM’den geçme aşamasında Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacanla da görüştüklerini bildiren Sanlı, Bağımsız Denetim ve Kamu Gözetimi ve Muhasebe Standartları Denetim Kurulu’nun uygulamalarını da kendilerine ileterek böyle bir Kurumun dünya standartlarına uygun çalışması gerektiğinin altını çizdiklerini ve Sayın Ali Babacan’ın kendilerini konuyla ilgili olarak Maliye Bakanlığı’na yönlendirdiklerini belirtti. Nail Sanlı, bu ziyaretlerin sonuç verdiğini ve hali hazırda birkaç gün önce TBMM’de görüşülen Gümrük Kanunu ve bazı Kanunlarda değişiklik yapan Torba Yasada meslek mensuplarını ilgilendiren üç maddenin istenilen şekilde değiştirildiğini de sözlerine ekledi. Kırşehir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa İzzet Doğan’ da konuşmasında, katılımcıları Kırşehir’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, katılımcılara Kırşehir ile ilgili bilgiler sundu. Platform’un onuncu toplantısında da temel amaca ulaşma yolunda kararlılıkla ilerlendiğini bildiren Doğan, tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.Toplantı, gündem konuları ve Platform üyesi Oda Başkanlarının konuşmalarıyla devam etti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39