• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

KTO BANKALAR, VE MUHASEBE SEKTÖRÜ BİR ARAYA GELDİ

KTO BANKALAR, VE MUHASEBE SEKTÖRÜ BİR ARAYA GELDİ
BANKALAR, DİĞER MALİ KURUMLAR VE MUHASEBE HİZMEKLERİ SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ KTO'DA BİR ARAYA GELDİ

Banka ve diğer mali kurumlar ile muhasebe hizmeti sektörü temsilcilerinin içinde yer aldığı 5. Meslek Komitesinin geniş katılımlı toplantısı Kayseri Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya; Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Başkan Yardımcısı Ferhat Akmermer ile meslek komitesi üyeleri ve kurum temsilcileri katıldı. 
Toplantının açılışında konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Kayseri Ticaret Odası olarak, 40 meslek komitesinin üyeleriyle, asil ve yedek ayrımı yapmadan düzenlediğimiz toplantılarda bir araya geliyoruz. Meslek gruplarından toplantılarımıza davet edilen üyelerimiz; yaşadıkları sıkıntıları, dertleri, problemleriyle alakalı görüşlerini dile getirme fırsatı buluyorlar. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte inşallah bu tür toplantılarımız daha sık yapacağız. Bizim buradaki gayemiz; daha çok üyemizi toplantılara davet etmek ve daha geniş katılımlı toplantıları yapmak suretiyle çözüm önerilerinin ortaya konulmasını sağlamaktır. Çünkü bir elin nesi var iki elin sesi var. Ne kadar çok arkadaşımız bu toplantılara katılırsa, problemler dile getirilir ve daha fazla çözüm önerileri ortaya atılır diye düşünüyoruz” dedi.
“Biz yönetim kurulu olarak, sizleri temsil etmek üzere seçilmiş olan bir heyetiz” diyerek konuşmasını sürdüren Hiçyılmaz, “Diğer meslek komiteleri toplantılarında da aynı şeyi söylüyorum Oda’nın esas sahibi sizlersiniz. Yani meslek grubundaki üyeler, Ticaret Odası’nın üyeleri bu odanın sahibidir. Bizler yönetim organları olarak belirli bir süre ile sizleri temsil etmek üzere seçilmiş insanlarız. Biz istiyoruz ki, bu çark kendi dönemimizde eskiden olduğundan daha farklı dönsün. Yaptığımız çalışmalarla odamızı üyelerimize açıyoruz. Daha geniş katılım sağlamaya çalışıyoruz. Katılımcı demokrasinin örneğini burada sergilemeye çalışıyoruz. Çünkü burada sizden alacağım görüşler, zaman zaman gittiğim yerlerde yaptığım konuşmalara ışık tutacaktır” diye konuştu.
Kendi yönetimlerinden önce üyelere ulaşılması noktasındaki bazı verileri paylaşan Hiçyılmaz, “Geçmişte 850-900 üyeye ulaşılarak Ticaret Odası yönetilmiş. Bizim göreve geldikten sonra üzerinde durduğumuz en önemli konu üyelerimize ulaşmak oldu. Bugün için hamdolsun 12 bibi aşkın üyemize SMS gönderebilir hale geldik ve 8 bin civarındaki üyemize de mail ortamında ulaşabiliyoruz. Çünkü biz üyelerimize, üyelerimiz de bize ulaşamazlarsa Ticaret Odası’ndan herhangi bir menfaat elde etmeleri mümkün değil. Dolayısıyla biz yaptıklarımızı size anlatacağız, siz istediklerinizi bize anlatacaksınız” ifadelerini kullandı.
Bankacılık sektörünün ne kadar önemli olduğunun altını çizen Hiçyılmaz, “Tabi her sektörde sıkıntılar olduğu gibi sizin sektörünüzde de bazı sıkıntıların olmadığını söylemek mümkün değil. Dolayısıyla diğer meslek komitelerinde yapmış olduğumuz toplantılarda sizlere yönelik bazı talepler, istekler hatta şikâyetler olduğunu da söylemem gerekiyor. Onları hep beraber konuşur ve en iyi yolu bulmaya çalışırız” şeklinde konuştu.
Başkan Hiçyılmaz, çek yasası konusunda görüşlerini dile getirdiği konuşmasında, “Bizler üyelerimizin seslerini duyurmakla görevliyiz. Bankların vermiş olduğu çeklerin kullanımı noktasında üyelerimizin sıkıntıları var. Çek konusu birçok kişiyi mağdur etti. Aslında çek kanunu çıkarılırken yanlış çıktı, diye düşünüyorum. Yasa çıkarılmadan önce herkese duyurularak, 2 sene sonra uygulanacak herkes önlemini alsın denilseydi bir çözüm olurdu. Bu süre içerisinde çek konusu güvenilir değil ise başka bir çözüm yolu bulunabilirdi. İş adamlarımızın daha güvenli ticaret yapabilmesi açısından bu çek yasasının yeniden ele alınması gerekir diye düşünüyorum” dedi.
Başkan Hiçyılmaz’ın konuşmasının ardından, sektör temsilcisi komite üyeleri söz alarak yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini sıraladı. Başkan Hiçyılmaz’ın katılımcıları dikkatle dinlediği ve not aldığı toplantı, Kredi Garanti Fonu ve Kredi Kayıt Bürosu çalışmalarına ilişkin komite üyelerinin bilgilendirilmesi ile sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39