• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

Küçük hesaplar, küçük adamlar

Küçük hesaplar, küçük adamlar
Oda TV iddianamesinin ek klasörlerinde çıkan bir konuşma, Kemal Kılıçdaroğlu'nu anlamamız açısından önemli. Bu konuşmayı gazeteci Nedim Şener'le 24 Temmuz 2009'da yapıyor. O tarihte Genel Başkan değil ama, CHP'nin önde gelen bir ismi. Deniz Baykal'ın yakını. Şener'e, sipariş ettiği haberden, henüz laikçi çizgide olduğu ve AK Partiyi bu noktadan vurmayı planladığı anlaşılıyor.
***
Kılıçdaroğlu: Bana bir e-mail geldi onu size attım... Eyüp'te bir şey olmuş. Bir kız bir oğlan yan yana, yani nişanlı evlenecekler. Lokantada yan yana gidip oturuyorlar. Garson, Burada yan yana oturamazsınız diyor. Şener: İsimleri var mı?
Kılıçdaroğlu: Var, var, telefonu da var. Size attım. Buraya bir bayan, bir erkek gazeteci gidip yemek söylesin. Bakalım başlarına ne geliyor.
Şener: Tamam onu hallederim.
***
Bu haberi okuyan meslektaşlarımızdan farklı tepkiler duyuyorum. Bir kesim, özel konuşmaların dinlenip, davayla ilgisi yokken, ek klasörler içinde yer almasını eleştiriyor. Bir kısmı, Ne var yani havasında. Onlara göre, Politikacılarla gazeteciler arasında hep böyle bir ilişki olmuştur. Bir politikacı gazeteciye, şu işe bakıver diyebilir.
Ben oralara takılmıyorum. Üstelik, davayla ilgili olmayan özel bir konuşmanın yayınlanmaması gerektiğini de düşünüyorum. Ama, Kılıçdaroğlu'nun sipariş ettiği o haber, size göre de kara propagandaya yönelik bir tertibe benzemiyor mu? Bir AK Partili, Falanca toplantıdan başörtülü kız atılmış, gidip bakıver diyebilir. Ya da Kılıçdaroğlu, bir cemevi yıkımını gazeteciye intikal ettirse, olağan karşılanabilir. Ya ne yapıyor? Türkiye'de irticaın tırmandığına, taassubun arttığına dair haber araştırıyor. Mizansen sipariş ediyor. Kara propaganda siteleri gibi. Bazı gayretli gazetelerin o tarihteki haberleri paralelinde, düzmece haber üretme sevdasında. Falanca okulun içinde mescit açılmış, İzinsiz Kur'an kursları sayısında artış var veya Başörtülü öğretmen... Yıllarca manşetler İrtica tırmanıyor algısını güçlendirecek şekilde atılmadı mı? Gazeteciyle politikacı arasında aynı içerikteki bir konuşmayı, masum bir ilişki gibi göremiyorum. Zaten Kılıçdaroğlu da izah edemedi. Gazeteciler kendisine ayaküstü bu konuşmanın anlamını sordular. O işi gene yolsuzluğa getirdi ve Bu iktidar yolsuzlukların hesabını vermiyor dedi. Lütfen sapla samanı karıştırmayalım. Herkes kendi hesabını versin.
Bul iki gazeteci, lokantada, harem selâmlık diye gündemi sarsalım...
Art niyet bu. Küçük hesaplar, küçük adamlar...
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39