Meclis’te iktidar milletvekillerine karşı kışkırtıcı sözler söyleyen, olay çıkması için provokatörlük yapan CHP, olay sonrasında ise mağdur edebiyatı yapıyor. Bunun son örneği ise dershanelerin dönüşmesiyle ilgili görüşülen kanun teklifi sırasında yaşandı.
Habervaktim.com’un edindiği bilgilere göre, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün AK Partililere yönelik söylediği ve tutanaklara da yansıyan “Grup başkan vekilimizi susturan p…venkler!” ifadesi Genel Kurul’da kavgayı fitillemeye yetti.
Gergin bir ortamda sürdürülen görüşmelerde Meclis Başkanvekilinin ara vermesi vekilleri yatıştırmaya yetmedi. AK Parti ve CHP milletvekillerinin birbirinin üzerine yürüdüğü olaylarda CHP’li bir vekilin burnu kanadı. Oturumun yeniden başlamasıyla söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın yaşananların ancak ormanda olabileceğini söylemesi gerilimi yeniden tırmandırdı. Yeni olayların çıkması, Meclis Başkanvekilinin oturumu kapatmasıyla engellendi. CHP’nin olay çıkarmak için kışkırtıcı ifadeler kullanmasına tepki gösteren AK Partililer, CHP’yi provokatörlükle suçladı.
ÖNCE SALDIRIYOR, SONRA MAĞDURLARI OYNUYORLAR
CHP’li Ali Rıza Öztürk’ün “Grup başkan vekilimizi susturan p…venkler!” ifadesini duyarak “Ne biçim konuşuyorsun sen ya?” diye ilk tepki gösteren AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, konuyu www.habervaktim.com’a değerlendirdi. CHP’nin Meclis Genel Kurulu’ndaki tutumunu eleştiren Bilgiç, “Yanlış üslupla doğru söz söylenmez. Parlamentoya yakışmayacak şekilde her türlü gayri ahlaki cümlelerle saldıracaklar, buna tepki gösterince de ‘niye tepki gösteriyorsun’ diye mağdur edebiyatı yapacaklar. Herkes edebi takınmak, o yüce çatısı altına yakışan bir şekilde hareket etmek mecburiyetinde.” dedi.
CHP PROVOKATÖRLÜK YAPIYOR
Olayın çıkmasının sebebinin CHP’li Ali Rıza Öztürk’ün AK Partililere yönelik yaptığı hakaret olduğunun altını çizen AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de, “CHP önce kışkırtıyor, sonra mağdur edebiyatı yapıyor. Maalesef basın da mağdur CHP gibi yansıtıyor. Vatandaşlarımız da konuyu basının yansıttığı şekilde bildiği için suç AK Parti’nin üzerine kalıyor. Kavgada bile söylenmeyecek sözleri CHP bugün Meclis Genel Kurulu’nda kullanıyor.” dedi. Toplumsal olaylara katılarak eylemcileri polise karşı kışkırtan CHP’nin bunu Meclis Genel Kurulu’nda da yaptığını hatırlatan Metiner, “İyi ki Genel Kurul’da söylenen her söz tutanak altına alınıyor. Yoksa provokatör CHP’nin bu girişimi de AK Parti’nin üzerine kalacaktı.” dedi.
KÜFÜRÜN SUKÜNETLE KARŞILANMASI BEKLENEMEZ
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise, söyleyen bu çirkin sözleri hiçbir şekilde kabul edemeyeceklerinin altını çizerek, “İnsanların kendi şahsiyetlerine, kendi kişiliklerine karşı kullanılan bir küfür söz konusu olduğunda insanların sükûnetle bunu karşılamalarını beklemek, öncelikle insanların robot gibi davranmalarını beklemektir. Tabii ki hiçbir şekilde şiddeti tasvip etmeyiz, hiçbir şekilde bir karşı şiddetin daha büyük bir şiddet doğuracağının bilincinde olan yetişkin insanlarız ama şunu da bekleyemeyiz: Karşı tarafı tahrik eden, karşı tarafın şahsiyetine, kişiliğine galiz ifadeler içeren hakaretler olduğunda insanlar bunu tepkiyle karşılarlar ve buna doğal olarak tepki gösterirler.” dedi. Ünal, tutanağa yansıyan ifadelerin çok ağır olduğunu belirterek, tutanağın düzeltilmesini talep etti.
HAMZAÇEBİ HAKARETİ GERİ ALDI
CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi de Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün doğru bulmadığı bir kelimesi olduğunu belirterek, “Ben bu kelimeyi, bu hitabı, aramızdaki bu konuşma sırasında geçmiş olsa dahi, Adalet ve Kalkınma Partisi Grubuna yönelik olduğu için hiçbir şekilde onaylamıyorum, doğru bulmuyorum. Bu kelimeyi ben geri alıyorum.” dedi.
Habervaktim.com