• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Kürt olsam, bağımsızlık ister dağa çıkardım

Kürt olsam, bağımsızlık ister dağa çıkardım
Yönetmen Mustafa Altıoklar Habertürk TV’deki Karşıt Görüş programında, Balçiçek İlter’e birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu...
..HABERTÜRK ekranlarında önceki gece Balçiçek İlter’in hazırlayıp sunduğu ve Kürt sorununun masaya yatırıldığı ‘Karşıt Görüş’te ilginç bir tartışma yaşandı. Yazar Ahmet Ümit, oyuncu Nur Sürer ve müzisyen Timur Selçuk’un katıldığı programa yönetmenMustafa Altıoklar’ın “Ben Kürt olsam bağımsızlık için savaşırdım’’ sözleri damga vurdu.

‘REFERANDUM YAPILMALI’
Altıoklar programda, “Türkler ve Kürtler önce ayrılmalı, sonra komşu olarak kaynaşmalıdır” önerisinde bulundu. “Kürt halkınamuhtariyet verilseydi, Mustafa Kemal’in öngördüğü gibi takip eden yıllarda çok büyük bir olasılıkla yumuşak bir kopuşla Kürdistan kurulmuş olurdu” dedi. İki kardeş ülke olarak ancak böyle yaşanabileceğini iddia eden yönetmen, çözümolarak da bunu gördüğünü söyledi. Altıoklar ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’ndemi Kürdistan’damı yaşama isteği üzerine oylama yapılması fikrini ortaya attı. Altıoklar, “Oylamanın sonucunda ortaya bir şey çıkar. Başka türlü bir yol bulamayız. Türkiye Cumhuriyeti çok asil bir şekilde o bölgeden, o topraklardan çekilir” diye konuştu.

‘KÜRT SORUNU ENGEL’
Türkiye’nin Kürt halkıyla barışçıl bir biçimde yollarını ayırmasının konuşulması gerektiğini anlatan Altıoklar, Ortadoğu ve Balkanlar’ı içeren bir federal yapı önerdi. Türkiye’nin Osmanlı’nınmirasını taşıyabilmesi için önce Kürtmeselesini çözmesi gerektiğini belirten yönetmen “Şu durumda çevremize güven telkin etmiyoruz. Kendi iç barışımız yokken başkasına sözümüz geçmeyecektir” dedi. “Kürt sorunu, Türkiye’nin küresel ve bölgesel güç olmasını tek başına engeller” diyen Altıoklar, olaya bir Kürt olarak bakılması gerektiğini de vurguladı. Balçiçek İlter’in Kürtlerin bağımsızlık talebi olmadığını hatırlatması üzerine Altıoklar sözlerini şöyle sürdürdü:

‘SAVAŞIRDIM’
“Stockholmsendromu durumu var. Ayrıca birden buyurun kendi kendinizi idare edin dendiğinde ortaya çıkacak karışıklıktan da ciddi bir korku var. Ama bu korkuyla Kürtlerin de Türklerin de yüzleşmesi gerekiyor. Ben kendimden yola çıkarak söylüyorumki Kürt olsaydımtambağımsızlık isterdim. Tambağımsızlık için savaşırdım. Savaşmak derken çok ciddi bir siyasimücadeleden söz ediyorum. Eğer bu ülkenin adı Kürdistan olsaydı, ben bir Türk olarak dilimi konuşamasaydım, kimliğim yasaklansaydı, asimilasyona tabi bırakılsaydımkesinlikle tam bağımsızlık isterdim. Hatta dağa çıkmaksa belki dağa bile çıkabilirdim.” HABERTÜRK, bu sözlerin sahibi Altıoklar’ı ele aldı. Altıoklar, doktor olan bir baba ile öğretmen olan bir annenin çocuğu olarak Konya’nın Cihanbeyli İlçesi’nde doğdu. Çocukluğu Ordu’nun Ünye İlçesi’nde geçti. Profesyonel basketbolmacerası, belindeki sakatlık nedeniyle sona erdi. Üniversiteye Hacettepe Tıp Fakültesi’nde başladı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndenmezun oldu.

1989’DA ‘SİNEMA’ DEDİ
1984’te Cerrahpaşa Tıp’tan mezun olan Altıoklar, uzun yıllar Edirne’de görev yaptı. Senaryo yazımtekniği ve sinema üzerine kitaplar okudu. 1989’da ‘Çizgim’ adlı kısa filmiyle sinemaya girdi. 1992’de uzunmetrajlı filmi, ‘Denize Hançer Düştü’yü çekti. ‘İstanbul Kanatlarımın Altında’, ‘Ağır Roman’, ‘Asansör’, ‘O Şimdi Asker’, ‘Banyo’ ve ‘Beyza’nın Kadınları’ adlı filmlerin yönetmen koltuğuna oturdu. 2008 yılında tekrar doktorluğa döndü ancak bu da bir yıl sürdü.

‘Türkiye genç ve güzel bir kız gibi, herkes bu ülkeyi nasıl becereceğini düşünüyor’
ALTIOKLAR’ın “Ben Kürt olsam bağımsızlık için savaşırdım’’ sözlerine Timur Selçuk tepki gösterdi ve katılmadığını söyledi.
*Timur Selçuk ayrıca, Kürt meselesini tarif ederken, “Türk Kürt ayrımı ne demek? Ahlaklı vatandaşlar olalım, el ele verip bir ayağa kalkalım. Burası çok zengin bir ülke, zengin bir toprak. Burası genç ve güzel bir kız gibi. Herkes bu kızı nasıl becereceğini düşünüyor. Sahip çıkalım kızımıza. istediğiyle evlensin bu kız.”
*Ahmet Ümit ise Altıoklar’ın sözlerinin konuya çok sağlam bir temel sunduğunu söyledi ve destek verdi.
* Nur Sürer, “Barış gelene kadar oğlumu askere göndermek istemiyorum’’ dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39