• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

Kürtler'in ilk ayrılıkçı partisi kuruluyor!

Kürtler'in ilk ayrılıkçı partisi kuruluyor!
Kürt sorununun çözümüne yönelik çabalar sürerken, Kürt grupları da faaliyetlerini siyasi parti çatısı altında sürdürmek için girişimlerini arttırdı. "Kürdistan" adıyla kurulan ikinci parti, kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verecek.

Partiye Azadiya Kürdistan (Kürdistan Özgürlük Partisi-PAK) adıyla kurulan parti ilk "ayrılıkçı" parti olma özelliğini taşıyor. PAK'ın kurucuları arasında bulunan Vahit Aba, "Kürtlerin devletleşmesini savunuyoruz. Parti programında devletleşme hakkını ön plana çıkarıyoruz" dedi.


 

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre Güneydoğu'da Kürt orjinli HDP, DBP ve HÜDAPAR'ın yanısıra doğrudan Kürtlere hitap eden siysi parti kurma çalışmaları ivme kazandı. Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi, bir süre önce kuruluşunu ilan etti. Yeni Kürt partileri ise kuruluş çalışmalarnı sürdürüyor. Kuruluş çalışmasını tamamlayan Partiya Azadiya Kürdistan (Kürdistan Özgürlük Partisi) kuruluş dilekçesini bugün saat 11.30'da İçişleri Bakanlığı'na vererek tabela asacak. Başvuru ardından kuruluşunu ilan etmesi beklenen PAK, ilk "Ayrılıkçı" parti olarak siyasi hayata katılacak. Genel Başkanlığını Mustafa Özçelik'in yapacağı bağımsızlık yanlısı PAK'ta, Vahit Aba ve Mehmet Salih Özgökçe gibi isimler parti kurucuları arasında yer alacak. PAK kurucuları içinde yer alan Aba, yeni partiyi ve programını değerlendirirken, "Kürtlerin devletleşmesi gerekiyor. Partinin kuruluş programına da bunu koyduk. Ayrı özelliklerimizden biri bu. Devletleşme hakkını en fazla ön plana çıkartıyoruz. Diğer özgür ulusların sahip olduğu bütün haklara sahip olmalıyız. Mücadele yol yöntem ve açısından da sivil ittatsizliği önümüze koyduk.


 

Parti programının başlangıcında 'Kürdistan hemen şimdi' ifadesi yer alıyor" dedi. Aba, partinin merkezinin her ne kadar Ankara görülse de Diyarbakır merkezli çalışma yapacaklarını ifade etti. Aba, şöyle devam etti: "Diyarbakır çalışmamızın genel merkezi olacak. Daha sonra bölge genelinde örgütleneceğiz. Yaklaşık 12 ilde parti bürolarımızı açacak pozisyondayız. Kendimizi herkese yakın bir o kadar da uzak görüyoruz. Yeni bir anlayışla ortaya çıktık. Kimseye alternatif, rakip, muhlif değil değiliz. Kendimizi anlatmaya çalışacağız. Hiç bir parti ve örgütle organik bağımız yok. Hepsine eşit yakınlık ve uzaklıktayız."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39