• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Kurtulmuş: Başbakan 12 senedir neredeydi

Kurtulmuş: Başbakan 12 senedir neredeydi
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın depreme daha dayanıklı evler yapılması temennisinin geç gelen bir karar olduğunu söyledi.
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bundan sonra depreme daha dayanıklı evler yapılması temennisini doğru bulduğunu belirterek, ''Ama 12 senedir nerede olduklarını merakla ve hayretle sormak herhalde vazifemizdir'' dedi.

HAS Parti'nin ''Genişletilmiş İl Divanı'', WOW Otel'de gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı'nın ardından şehitler ve Van'daki depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlar için Kuran'ı Kerim okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan Kurtulmuş, 1 Kasım'da partilerinin birinci yıl dönümünü kutlayacaklarını hatırlatarak, 1 yıl içerisinde tüm Türkiye genelinde çok hızlı ve tempolu bir çalışma içerisinde bulunduklarını vurguladı.

Van'daki depremde hayatları kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralananlara da acil şifa dileyen Kurtulmuş, ''Deprem vesilesiyle ortaya konulmuş dayanışma ruhundan son derece memnun ve iftihar içerisindeyiz. İnsanlar elindeki avucundakileri verdiler. Bu da Türk milletinin ne kadar büyük bir dayanışma ruhuna sahip olduğunu gösteriyor'' diye konuştu.

Depremde Türk milletinin gösterdiği fedakarlığa rağmen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da kabul ettiği şekilde ilk 24 saat içerisinde yeterli koordinasyonun sağlanamadığını belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Van'da hala da koordinasyon konusunda ciddi eksiklikler var. 1999 depreminin üzerinden 12 yıl geçmiş olmasına rağmen bu devirde hala bu kadar büyük eksikliği anlayabilmiş değiliz. Bunun hiçbir mazereti yoktur. Ayrıca Başbakan'ın bundan sonra depreme daha dayanıklı evler yapılması temennisini doğru buluyoruz ama 12 senedir nerede olduklarını merakla ve hayretle sormak herhalde vazifemizdir.''

Kurtulmuş, Van'da yaşanan depremden ders alınmasını ümit ettiğini dile getirdi.

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Kurtulmuş, çalışmaların birtakım rötuşlarla geçiştirileceğini savunarak, Türkiye'nin, birkaç maddesinin değiştirildiği bir anayasaya değişikliğine ihtiyaç duymadığını, 12 Eylül düzenini yerle bir edip milleti hakim kılmak için yeniden bir anayasa yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Türkiye'de Kürt meselesini çözmek için bu meselenin ucundan herkesin tutması gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, ''Kürt sorununun çözümü için herkesi yaradılışta eşit ve Allah'ın kulu olarak kabul etmek gerekiyor'' dedi.

Hiç kimsenin, dilini ya da kültürel farklılıklarını bahane ederek insanların canına kıyma hakkı ve özgürlüğü olmadığını ifade eden Kurtulmuş, siyasi akılla bunları giderebilecek imkanın bu ülkede ve millette var olduğunu kaydetti.

Numan Kurtulmuş'un konuşmasının ardından, partinin İstanbul İl Başkanlığınca toplanan depremzedelere yardım tırları Van'a yolcu edildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39