• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

Kurtulmuş: çarpıcı açıklamalarda bulundu

Kurtulmuş: çarpıcı açıklamalarda bulundu
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, seçim süreci ve ülke gündemine dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Türkiye’yi Mısır, Ukrayna olmaktan koruyan, sandığın ortada olması ve milletin daima son sözü söylemesidir”dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili adayı Numan Kurtulmuş, 2015 genel seçimleri sürecini, AK Parti'nin seçim sonrası hedeflerini, Yeni Şafak'tan Nil Gülsüm'e anlattı.

New York Times'ın 'Türkiye'nin üstünde kara bulutların dolaştığı' yönünde yazısına tepki gösteren Kurtulmuş, röportajda iktidarla ilgili oluşturulmak istenen algıya böyle yanıt verdi:

ALLAH'TAN ORTADA SANDIK VAR

"Bunların hepsi algı operasyonu. Allah'tan ortada sandık var. Gezi'den itibaren sürdürülen kampanya, eğer sandık olmasaydı, Türkiye'nin sıkıntı içinde olduğu algısını yaygınlaştırabilirdi. Ama sandıkta millet, bütün odaklara ve Paralel Çeteye karşı 'Oynadığınız oyunun farkındayız ve Türkiye'yi size yedirmeyiz' dedi. Türkiye'yi Mısır, Ukrayna olmaktan koruyan, sandığın ortada olması ve milletin daima son sözü söylemesidir. 7 Haziran akşamı da böyle olacak ve milletimiz, bütün kumpaslara ve oyunlara karşı sözünü söyleyecektir."

KATILIMCI SİVİL YENİ ANAYASA

Bundan sonraki hedefin yeni Türkiye'y kurmak olduğunu açıklayan Kurtulmuş, "Bundan sonrası için ne vaat ediyor AK Parti?" sorusuna şun yanıtı verdi:

"13 yılda büyük hizmetler ve icraatlar ortaya konmuştur. AK Parti bir anlamda, Eski Türkiye'yi demonte etti, işlevsiz hale getirdi. Bundan sonraki hedef, Yeni Türkiye'yi kurmaktır. Türkiye'nin ekonomik ve siyasi reformlarını, -kim iktidarda olursa olsun- millet aleyhine çalışılamayacak şekilde kalıcı hâle getirmesi lazım. Bunun şartlarından birisi de, Başkanlık sistemini de içerecek şekilde eşitlikçi, demokratik, çoğulcu, katılımcı ve sivil bir anayasanın yapılmasıdır. AK Parti, Türkiye'yi yönetme anahtarlarını egemenlerin elinden aldı. Şimdi o anahtarların millete kalıcı olarak teslimi için yeni anayasa şarttır. Yeni Türkiye'nin inşa süreci bitmiş değildir. Ayrıcalıkları ve yönetme anahtarları ellerinden alınan egemenler, fırsatını bulup veya icat edip eski konumlarına kavuşmak istiyorlar. Bütün bu kumpasların, planların sebebi de budur. Bu şartlar altında 7 Haziran seçimi, hayati önemdedir."

CHP KAFA KARIŞIKLIĞI YAŞIYOR

Muhalefet partilerinin tartışılan seçim vaatleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, CHP'deki kafa karışıklığına böyle dikkat çekti:

"CHP ve MHP'nin önceki seçimlerde yürüttüğü kimlik siyasetinden, daha somut ekonomik hedeflere yönelmesi, onlar açısından ilerlemedir. Bunu AK Parti'nin icraat eksenli politikaları etkisiyle yaptıkları da çok açık. CHP'nin seçim bildirgesi, parti içinde genel anlamda bir kafa karışıklığı olduğunu gösteriyor. Varsayalım ki CHP iktidara geldi, Kemal Derviş'in politikalarını mı uygulayacak, Zekeriya Temizel'in mi? CHP'nin seçim bildirgesinde her iki ismin temsil ettiği ekonomi anlayışlarının etkileri var. Fakat bu, bir sentezden ziyade, kafa karışıklığının sonucu. Önce bu kafa karışıklığını gidersinler ki, üzerinde konuşulabilecek bir konu olsun."

HDP'NİN BARAJI AŞMASI ZOR GÖRÜNÜYOR

HDP'nin tehdit yoluyla oy topladığı haberleriyle ilgili olarak ta Kurtulmuş, seçimlerin kilit partisi olarak gösterilen HDP için şunları söyledi:

"Aslında bu seçim, HDP'nin dilini barışa ayarlaması için bir şanstır. Kobani gerekçeli 6-7 Ekim hadiselerini halk hala unutmuş değil. Barut kokuları arasında sandık zaferi ortaya çıkmaz. HDP'nin barajı aşması zor görünüyor. Hayatı boyunca baraja karşı çıkmış, buna karşı mücadele etmiş bir kimseyim. Keşke HDP ve diğer muhalefet partileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın 30 Eylül 2013'te 'sıfır barajlı dar bölge sistemi' önerisini kabul etmiş olsaydı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39