• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Kurtulmuş: Elleri kırılsın

Kurtulmuş: Elleri kırılsın
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Güroymak ve Çukurca'da meydana gelen saldırılarla ilgili basın açıklaması yaptı.
Saldırının ardında uluslar arası güçler bulunduğunu, teröristlerin sadece birer taşeron olduğunu belirten Kurtulmuş, "Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin elleri kırılsın, ocakları sönsün." dedi.

Kurtulmuş, ''18 Ekim Salı günü Bitlis Güroymak'ta 19 Ekim Çarşamba günü de Hakkari Çukurca'da karşı karşıya kaldığımız saldırıları nefretle kınıyoruz. Bu saldırılar vahşet boyutundadır. Güroymak'ta şehit düşen 5 polis ile Çukurca'da şehit düşen 30'a yakın askerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet temenni ediyorum. Bölgeden çok sayıda yaralı olduğuna dair bilgiler gelmektedir; onlara da acil şifalar temenni ediyorum. Kaybettiğimiz polis, asker ve vatandaşlarımızın ailelerine ve milletimize sabırlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

"ULUSLARARASI TERÖR SİYASETİ İŞİN İÇİNDE"
Kurtulmuş'un açıklamasının devamı şöyle: ''Çukurca'daki saldırı Dağlıca ve Aktütün saldırılarına benzer bir saldırıdır. Daha önce de söylediğimiz gibi Aktütün ve Dağlıca olaylarının üzerine uluslararası boyutta gidilip gerçek failler ortaya çıkarılabilseydi benzeri saldırılarla karşılaşmayacaktık. Bugün Çukurca'da meydana gelen kirli saldırı, uluslararası terör siyasetinin işin içinde olduğunu açıkça göstermektedir. Örgütler bu işin sadece taşeronudur. Bu vesileyle, hükümet, Heron, füze sistemi, predator ve istihbarat konularını tekrar gözden geçirmelidir. Türkiye, süreçleri ferasetle yöneterek kirli ilişkileri açığa çıkarmalı ve bunlara son vermelidir. Türkiye, dostunu ve düşmanını ayırt etmeli, dostlarını çoğaltmalıdır. Bir daha yüksek sesle herkese seslenmek istiyoruz: Bu kirli oyunun kimseye faydası yok. Herkes kan çanağından elini çekmelidir. Milletimiz olayları dikkatlice takip etmelidir. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin elleri kırılsın, ocakları sönsün. Kürt kardeşlerimiz iyi biliyorlar ki terör, hiç kimsenin dostu olmadığı gibi öncelikle Kürt halkının da düşmanıdır. Zaten eli kanlı teröristler hiç kimsenin, hiçbir bölgenin ve hiçbir milletin temsilcisi olamaz."


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39